Hoe kiest u de juiste vulling voor uw dekbed?

Alle dekbedden die zijn gevuld met wol en natuurhaar hebben de meest belangrijke eigenschappen gemeen. Met de keuze voor een dekbed vulling beslist u over details. Conclusie: u kunt geen foute keuze maken, een wollen dekbed is altijd een goede beslissing!

Drie verschillende schapen(wol)

Wat zijn de gemeenschappelijk eigenschappen van wol en natuurhaar?

Thermische isolatie

Haar of wol omsluit lucht. De hierdoor gevormde luchtkamers isoleren warmteverlies en warmtetoevoer: de warmte blijft binnen of de warmte wordt geblokkeerd.

Natuurlijk reinigend

Omdat dieren in het wild zichzelf niet kunnen reinigen, heeft hun vacht de eigenschap ontwikkeld dat deze zelfreinigend is. Zo blijft het natuurlijke haar mooi schoon en nagenoeg reukloos.

Vocht regulerend

Wol kan relatief grote hoeveelheden vloeistof opnemen en het op een gecontroleerde manier weer aan de omgeving afgeven. Dit zorgt voor een relatief droog slaapklimaat en door verdampingskoeling ook voor een aangename warmteregulatie. Een droog slaapklimaat heeft een positief effect op mensen die lijden aan allergieën en op reumapatiënten. Maar ook als u nergens onder gebukt gaat, zijn onze dekbedden aan te raden. Wol en natuurhaar zorgen ervoor dat u in de zomer droog slaapt, en dat u in de winter droog en warm blijft.

Duurzaam

Wol en natuurhaar zijn natuurlijk hernieuwbare grondstoffen die voor hun onderhoud weinig tot geen chemische behandeling vereisen.

Welke vullingen hebben we in ons assortiment?

Schapenwol

De schapenwol die gebruikt wordt, komt van schapen in Nederland en Frankrijk. Schapen van Texel en de Franse Pyreneeën staan bekend om hun hoogwaardige wol, daarom vindt u ze vaak in ons assortiment terug. Deze wol wordt de schapen enkele malen per jaar afgeschoren. De wol groeit snel terug zodat de schapen goed bedekt weer de winter in kunnen.

Vergelijk onze dekbedden van schapenwol.

Merinowol

Het Merino-schaap is het meest voorkomende schapenras. Dit ras wordt een fijn wolras genoemd. Merinowol is zo gelijkmatig fijn en gekruld dat deze absoluut niet kriebelt aan de huid.

Vergelijk onze dekbedden van merinowol.

Lamswol

Lamswol is de eerste scheerbeurt van schapen als zij zes tot twaalf maanden oud zijn. Deze wol is nog fijner en gelijkmatiger gekruld dan merinowol. Ook vermeldenswaardig zijn de afgeronde haartips die bijzonder zacht op de huid aanvoelen. Dat ervaart u bijvoorbeeld als u een lamswollen trui langs de huid strijkt.

Vergelijk onze dekbedden van lamswol.

Kameelhaar

Iedereen die ooit een kameel heeft aangeraakt, weet hoe robuust de vacht aanvoelt. Dat is de bovenlaag die de kameel moet beschermen. Daaronder zit echter een laag zachte kameelhaar die ervoor dient om de kameel warm te houden. De ateliers gebruiken alleen deze zachte haren. Deze onderlaag worden volledig natuurlijk gewonnen, omdat de kameel het haar in de lente in bosjes verliest. Je hoeft de kameel alleen te kammen om het zachte haar te winnen.

Vergelijk onze dekbedden van kameelhaar.

Kasjmierwol

Edel, zacht en uiterst zeldzaam. Kasjmierwol wordt verkregen van de ondervacht van de kasjmiergeit. Qua fijnheid en isolatie is het nauwelijks te overtreffen.

Vergelijk onze dekbedden van kasjmierwol.

In 4 stappen naar een wollen dekbed

Nuttige informatie voordat u een wollen dekbed aanschaft:

Persoonlijk advies

icoon van een telefoon

Bel onsMa. - Vr. 08:30 - 16:00071 569 00 40

Leiden op de kaart van nederland