Kiest u de juiste vulling voor uw dekbed

Alle dekbedden die zijn gevuld met wol en natuurhaar delen verschillende belangrijke eigenschappen, wat betekent dat u met deze natuurlijke materialen altijd een verantwoorde keuze maakt. Of het nu gaat om de herkomst van de materialen of hun duurzaamheid, met een wollen dekbed kiest u voor kwaliteit en comfort.

Drie verschillende schapen(wol)

Wat zijn de eigenschappen van wol en natuurhaar?

Wol en natuurhaar worden al eeuwen gebruikt voor het vervaardigen van beddengoed en kleding vanwege hun unieke eigenschappen. Deze natuurlijke materialen bieden niet alleen comfort maar hebben ook intrinsieke voordelen die synthetische stoffen niet kunnen evenaren.

Thermische isolatie

Haar of wol omsluit lucht. De luchtkamers die zo ontstaan, isoleren zowel tegen warmteverlies als tegen externe warmtetoename, waardoor uw dekbed in elk seizoen de optimale temperatuur behoudt. Deze eigenschap maakt wol en natuurhaar tot de ideale keuze voor dekbedden, omdat ze zorgen voor een constant comfort, ongeacht de seizoensveranderingen.

Natuurlijk reinigend

Net als dieren in het wild beschikt wol over zelfreinigende eigenschappen. Dit betekent dat wol vuil afstoot en minder snel geuren absorbeert, waardoor uw dekbed fris blijft zonder frequente wasbeurten. Deze zelfreinigende actie maakt de verzorging van wollen dekbedden uiterst eenvoudig.

Vocht regulerend

Wol heeft het unieke vermogen om tot 30% van zijn eigen gewicht aan vocht op te nemen zonder klam aan te voelen. Dit helpt bij het reguleren van uw lichaamstemperatuur en zorgt voor een comfortabele nachtrust. Vochtregulatie is vooral belangrijk voor mensen die tijdens hun slaap neigen naar overmatig zweten.

Duurzaam

Wol en natuurhaar zijn niet alleen natuurlijke, hernieuwbare bronnen, maar gaan ook uitzonderlijk lang mee. Dit maakt ze tot een milieuvriendelijke keuze in de beddengoedindustrie, ideaal voor de bewuste consument.

Welke vullingen hebben we in ons assortiment?

Onze collectie dekbedden omvat een verscheidenheid aan natuurlijke vullingen, elk met unieke eigenschappen en voordelen. Van de robuuste schapenwol tot de luxueuze kasjmierwol, elke vulling heeft zijn eigen charme en functionaliteit. Hieronder bespreken we de verschillende soorten wol en haar die we aanbieden, zodat u de perfecte keuze kunt maken voor uw persoonlijke slaapcomfort.

Schapenwol

Onze schapenwol, afkomstig van Nederlandse Texel-schapen en Franse Pyreneeën-schapen, staat bekend om de uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Deze wol wordt periodiek geschoren, waardoor de schapen gezond blijven en de wol voortdurend vernieuwt. Elk type wol heeft zijn eigen unieke kwaliteiten, waardoor de keuze van het juiste dekbed net zo persoonlijk wordt als bijvoorbeeld het kiezen van een goed matras.

Bekijk onze dekbedden van schapenwol

Merinowol

Merinowol, afkomstig van het Merino-schaap, staat bekend om zijn fijne, zachte structuur die niet kriebelt op de huid. Het is een van de zachtste wolsoorten en wordt zeer gewaardeerd om zijn optimale warmteregulatie.

Bekijk onze dekbedden van merinowol

Lamswol

Lamswol is de eerste scheerbeurt van jonge schapen, wat resulteert in een extreem zachte en fijne wol. Het is perfect voor mensen die gevoelig zijn voor textuur en zoeken naar het ultieme comfort tijdens hun slaap.

Bekijk onze dekbedden van lamswol

Kameelhaar

Kameelhaar is bijzonder isolerend en wordt verzameld tijdens de natuurlijke rui van de dieren in de lente. Het biedt uitstekende thermische eigenschappen en is verrassend licht, wat het comfortabel maakt voor zowel winter- als zomerdekbedden.

Bekijk onze dekbedden van kameelhaar

Kasjmierwol

Kasjmier, bekend om zijn luxe en zachtheid, wordt gewonnen uit de ondervacht van kasjmiergeiten. Het is een van de meest begeerde wolsoorten in de wereld vanwege zijn ongeëvenaarde zachtheid en isolatievermogen.

Bekijk onze dekbedden van kasjmierwol

In 4 stappen naar een wollen dekbed

Nuttige informatie voordat u een wollen dekbed aanschaft: