Dormiente Natural Breeze

Wissen
  • 30 dagen tevredenheidsgarantie
  • Gratis verzending en retour
  • Klanten geven Wollendekbed.nl een 9.3/10

Productinformatie

Atelier

Dormiente

Vulling

Plantaardige vezel

Tijk

100% biologische katoen

Wasbaar

Ja

Koppeling

Drukknopen

Extra info

Wasbaar op 60 graden

Garantie

5 jaar

Beschrijving

De kapokboom (Ceiba pentandra) is een tropische boomsoort. De soort komt van nature voor in Zuid-Amerika, Centraal-Amerika, het Caribisch gebied en tropisch West-Afrika. De kapokboom wordt meer dan 70 meter hoog en heeft een vrij dikke, flesvormige stam.

Wanneer de handvormige bladeren aan het begin van het droge seizoen worden afgeworpen, verschijnen er aan de uiteinden van de takken trossen witte of roze bloemen. Na de bestuiving door de wind ontwikkelen de zaadvruchten, die ongeveer 15 cm lang zijn, zich. Wanneer deze opengebarsten zijn, worden de witachtige, tot 3,5 cm lange haren van de binnenste vruchtwand zichtbaar. Deze vruchtharen worden ook wel plantdons of kapok genoemd.

De zijdeachtige, glanzende, zachte haren zijn bedekt met een fijn laagje was, waardoor ze waterafstotend en niet spinbaar zijn. De vezels zijn mot- en huisstofmijt bestand en antibacterieel door een bitterstof. De met lucht gevulde holtes in de vezels maken deze extreem licht. Daarnaast zijn kapokvezels uiterst elastisch en duurzaam.

De kapokvezel wordt steeds vaker gebruikt als vulmateriaal voor dekbedden, kussens en matrassen. Kapok is zijdezacht en lichter dan katoen. Het neemt vocht goed op en droogt snel. Het is vele malen lichter dan katoen en het ademt en isoleert erg goed dankzij de holle vezels. Ook wellicht niet onbelangrijk, het is geurloos. Wat ons betreft een echte aanrader.

De Dormiente dekbedden worden voorzien van knoopsgaten. Drukknopen worden meegeleverd. Alle dekbedden zijn op deze manier met elkaar te verbinden.