Wollen dekbed en gezondheid

Hangt u een gezonde levensstijl aan? Dan doet u met de aankoop van een wollen dekbed een juiste zet want slaapproducten van wol dragen in grote mate bij aan een goede nachtrust.

Handen vol wol

Wol, goed voor uw gezondheid!

We kunnen het niet genoeg herhalen: wol heeft vele positieve eigenschappen:

  • Wol houdt lucht vast dankzij de krulvormige wolvezels, met een perfecte isolatie tot gevolg.
  • Wol neemt gemakkelijk vocht op en geeft het even gemakkelijk weer af. U slaapt lekker droog.
  • Dankzij de lanoline (wolvet) is wol zelfreinigend, vuilafstotend en weert het bacteriën.
  • De ventilerende werking van wol staat schimmelvorming in de weg en geeft de huisstofmijt geen kans.

Begrijpt u nu wat wij bedoelen met gezond slapen? Een gezonde nachtrust bevordert uw weerstand en dat merkt u de hele dag!

Vocht- en temperatuurregulering

Onder een wollen dekbed transpireert u minder snel dan onder een synthetisch dekbed. De structuur van de wolvezel zorgt ervoor dat uw wollen dekbed in staat is om vocht op te nemen tot 35% van het eigen gewicht zonder dat het vochtig of klam aan gaat voelen. Zo gemakkelijk als dat vocht opgenomen wordt, zo snel wordt het ook weer afgegeven aan de omgeving. Wol helpt u dus altijd droog en comfortabel de nacht door.
Ook de temperatuur wordt goed geregeld door de wol. ’s Nachts zullen de wolvezels bij de instroom van koelere lucht warmte afgeven, terwijl ze overdag juist warmte opnemen. We spreken dan over de thermostatische werking. Het zorgt voor een heerlijk en aangenaam slaapklimaat.

De antiallergische werking van wol

Last van allergie? Dan is een wollen dekbed de juiste keuze voor u! Schimmelvorming is namelijk nagenoeg onmogelijk. Schimmels hebben niet alleen warmte nodig, maar ook een hoge vochtigheidsgraad. Omdat wol goed ventileert alsmede de temperatuur reguleert, zal er geen schimmelvorming kunnen ontstaan.

Anti-huisstofmijt

Zuiver scheerwollen dekbedden of matrassen vormen evenmin een fijne leefomgeving voor de huisstofmijt. De huisstofmijt gedijt goed op warme en vochtige plekken en dus zeker niet in wolproducten. Zorg ervoor dat uw (dek)bed regelmatig wordt gelucht, dan krijgt de huismijt geen kans.