Banner voor hefel met daarop schapen en het Hefel logo

Hefel wollen dekbed

Hefel Textil is een van de meest geliefde bedtextiel-ateliers van Oostenrijk. Meer dan honderd jaar aan kennis en ervaring maken dat Hefel voorop staat bij nieuwe ontwikkelingen, zonder dat ze de traditionele kwaliteitsaspecten uit het oog verliezen.

Hefel heeft de productieketen volledig in eigen hand: van het wassen van de wol tot het afstikken van de tijk. Maar Hefel wil meer dan alleen een kwalitatief hoogwaardig product maken. Er wordt continu geïnvesteerd in de werknemers en in een milieu-vriendelijk productieproces (getuige de Bio-Wool dekbedden). Lees hier meer over Hefel.

Over het atelier

In 1907 werd het Oostenrijkse familiebedrijf Hefel Textil opgericht te Schwarzach, Vorarlberg. Dat oprichter Jozef Anton Hefel juist hier zijn onderneming startte is geen toeval. Destijds stond Vorarlberg bekend als dé textielregio van Oostenrijk-Hongarije. Aanvankelijk richtte Hefel zich voornamelijk op de vervaardiging van tafelkleden. Al snel groeide het atelier uit tot een succesvolle onderneming en dankzij dit succes werd de fabriek in 1936 uitgebreid met een weverij voor tijken. Nog steeds behoort de weverij van Schwarzach, samen met die van Sanders en Anton Cramer, tot de beste weverijen ter wereld.

Weverij van Hefel in Schwarzach

Hefel weverij te Schwarzach rond 1950. Destijds al een van de modernste weverijen van Europa en dat is het nu nog steeds.

Uitbreiding en innovatie

In 1972 nam Hefel de productie van dekbedden ter hand middels een nieuw atelier in Kefermarkt, Opper-Oostenrijk. Nu waren er twee productielocaties. In Schwarzach bleef men zich richten op het weven, in Kefermarkt werden de dekbedden vervaardigd. Deze rolverdeling is tot op de dag van vandaag gehandhaafd.

Vanaf het allereerste begin is Hefel een van de meest innovatieve bedrijven in de slaapindustrie. Naast wol en zijde zijn de afgelopen jaren edele vullingen als kasjmier, kameelhaar, bamboe en Tencel (plantaardige vezels) in de collectie opgenomen. Als een van de eerste kwam Hefel met biologische wol en katoen, en sinds kort mogen ze ook het Fairtrade logo voeren op enkele van hun producten.

Hefel productieproces

Hefel Kefermarkt. Links wordt een tijk met behulp van een houten frame op maat gesneden. Rechts wordt een dekbed met de hand gestikt.

Als regionale werkgever staat Hefel zeer goed bekend. Kiest u voor een dekbed van Hefel dan kiest u voor een product dat gemaakt wordt door een atelier dat de belangen van mens en maatschappij nauwlettend in de gaten houdt.

Over de collectie

We hebben op dit moment de Pure Wool, de Bio-Wool en de Cashmere Deluxe in ons assortiment. Om u te helpen bij uw keuze hebben we de kenmerken deze types op een rijtje gezet.

Hefel Pure Wool

Draagtas van een Hefel Pure Wool dekbed

De moderne weeftechnieken van Hefel zorgen ervoor dat de wollen dekbedden warm zijn en goed ventileren. Met het gevolg dat u minimaal transpireert. De wol komt van schapen die in de Franse Pyreneeën weiden. Hefel gebruikt alleen de meest zachte wol van schouders, borst en keelpartij.

  • Warm en toch ventilerend
  • Op 40°C wasbaar!

Hefel Bio-Wool

Draagtas van een Hefel Bio Wool dekbed

De wol voor de Bio-Wool serie komt van biologische schapenhouderijen. Slaapgenot met optimale aandacht voor diervriendelijke wolwinning. Scheerwol is warm en zacht en kan zeer veel transpiratievocht opnemen. De tijk (Hefel introduceerde in 1996 reeds de eerste tijk van biologisch katoen) is zonder meer de fijnste biologische tijk die er te krijgen is.

  • 100% biologische wol
  • Huidvriendelijke biologische katoen (gecontroleerde aanbouw)
  • Zacht en warm
  • De Hefel Bio-Wool dekbedden zijn niet wasbaar!!

Hefel Cashmere Deluxe

Hefel Dashmere deluxe dekbed

Liefhebbers van kasjmier en zuivere scheerwol kunnen in de hun hart ophalen met dit recent geintroduceerde dekbed. HEFEL richt zich hiermee op de verwende slaper. Een vulling van 70% kasjmier en 30% scheerwol, gevat in de fijnste satijngeweven katoen. Dit dekbed staat garant voor behaaglijk comfort en passende warmte.

  • 70% kasjmier en 30% scheerwol
  • Tijk van satijngeweven katoen
  • Zacht en behaaglijk warm
  • De Hefel Cashmere Deluxe dekbedden zijn wasbaar