Hefel

In 1907 werd het Oostenrijkse familiebedrijf Hefel Textil opgericht te Schwarzach, Vorarlberg. Dat oprichter Jozef Anton Hefel juist hier zijn onderneming startte is geen toeval. Destijds stond Vorarlberg bekend als dé textielregio van Oostenrijk-Hongarije. Aanvankelijk richtte Hefel zich voornamelijk op de vervaardiging van tafelkleden. Al snel groeide het atelier uit tot een succesvolle onderneming en dankzij dit succes werd de fabriek in 1936 uitgebreid met een weverij voor tijken. Nog steeds behoort de weverij van Schwarzach, samen met de weverijen van Sanders en Anton Cramer, tot de beste ter wereld.

Weverij van Hefel in Schwarzach

Hefel weverij te Schwarzach in de jaren 50 van de twintigste eeuw. Destijds al een van de modernste weverijen van Europa en dat is het nu nog steeds.

Uitbreiding en innovatie

In 1972 nam Hefel de productie van dekbedden ter hand middels een nieuw atelier in Kefermarkt, Opper-Oostenrijk. Nu waren er twee productielocaties. In Schwarzach bleef men zich richten op het weven, in Kefermarkt werden de dekbedden vervaardigd. Deze rolverdeling is tot op de dag van vandaag gehandhaafd.

Vanaf het allereerste begin is Hefel een van de meest innovatieve bedrijven in de slaapindustrie. Naast wol en zijde werden steeds exotischer vullingen als kasjmier, kameelhaar, bamboe en Tencel (plantaardige vezels) geïntroduceerd. Als een van de eerste kwam Hefel met biologische wol en katoen, en sinds kort mogen ze ook het Fairtrade logo voeren op enkele van hun producten.

Hefel productie

Hefel Kefermarkt. Links wordt een tijk met behulp van een houten frame op maat gesneden. Rechts wordt een dekbed met de hand gestikt.

Als regionale werkgever staat Hefel zeer goed bekend. Kiest u voor een dekbed van Hefel dan kiest u voor een product dat gemaakt wordt door een atelier dat de belangen van mens en maatschappij nauwlettend in de gaten houdt.

Ga verder naar het productoverzicht van Hefel.