PROLANA

In 1987 begonnen Norbert Baldauf en Uschi Scharfen een klein atelier voor matrassen, kussens en dekbedden. De filosofie van de onderneming was als volgt: het maken van duurzame en milieuvriendelijke producten in een omgeving die goed is voor de mensen die er werken, en in oprechte samenwerking met de (Fair Trade) leveranciers van grondstoffen.

Deze filosofie heeft PROLANA geen windeieren gelegd. Inmiddels is het merk opgepakt door de Duitse vakhandel, vindt er verkoop plaats in eigen winkels en is het assortiment flink uitgebreid.

PROLANA tijken worden vervaardigd van biologische katoen. Dat betekent dat de katoenplantages zonder kunstmest en pesticiden werken. Kleurstoffen worden nauwelijks gebruikt. En wanneer deze toch worden verwerkt, zijn het louter kleurstoffen die het milieu niet schaden.

Voor de wol gelden even strenge regels. De weidegronden worden bewerkt volgens de richtlijnen van de biologische landbouw. Zelfs het voedsel dat de schapen tot zich nemen is van biologische teelt.

Prolana zomerdekbed

Het Cesena zomerdekbed van Prolana. Biologische schapenwol in een biologische tijk.

Het grootste deel van het PROLANA-programma wordt in Duitsland vervaardigd. Toch vindt er ook een deel in India plaats. Anders dan u wellicht denkt niet om het kostenaspect, maar uit de overtuiging dat de landen van herkomst (van een deel van de grondstoffen) ook een rol verdienen in de waardeketen van grondstof tot eindproduct.

U begrijpt, mens en milieu staan op 1 bij PROLANA. Als dat bij u ook zo is, kunt u bijna geen andere keuze maken als het om een wollen dekbed gaat.


Ga verder naar het productoverzicht van PROLANA.