Traumina top

Traumina

Niet alleen hoge kwaliteit bewerkstelligen, maar ook continu streven om als zeer luxe bekend te staan, zo kunnen we de bedrijfsfilosofie van Traumina wel omschrijven. Traumina wordt in Nederland via de vakhandel en via enkele geselecteerde online aanbieders aangeboden.

Historie

In 1921 stond Traumina, toen nog onder de naam Weber GmbH & Co. KG, bekend als producent van hennep en andere grondstoffen waarvan bindmateriaal werd gemaakt. In de jaren 50 nam de vraag naar hennep (en bindmateriaal in het algemeen) sterk af, waardoor men gedwongen werd om andere activiteiten te ontplooien. In plaats van los touw te produceren, besloot Wilhelm Weber vanaf nu gebonden textiel te leveren aan Duitse stoffeerderijen.

Traumina touwslagerij

De touwslagerij van Weber GmbH. Van hennepvezels werd touw gemaakt.

Traumina wordt een merk

In 1959 werd het merk Traumina gelanceerd en het bedrijf vestigde al snel een goede reputatie als leverancier van hoogwaardige textiel. Vanaf 1972 ging Traumina een stap verder, namelijk zelf dekbedden maken. Zoals bijna alle Duitse ateliers in die tijd, begon ook Traumina met wol. Nog steeds is wol de meest populaire vezel, maar tegenwoordig hebt u de keuze uit vele 'nieuwe' vullingen. Voorbeelden zijn zijde, bamboe, kasjmierwol en kameelhaar.

Traumina handwerk

Traumina werkt haar producten nog altijd met de hand af. Ieder dekbed gaat langs een strenge controle alvorens het wordt verstuurd. Kwaliteit verzekerd.

In 2010 werd de naam van Wilhelm Weber uit de bedrijfsnaam gehaald: Traumina Weber GmbH & Co. KG werd toen Traumina GmbH. Traumina is gevestigd in Renchen (Baden-Württemberg) en levert in Duitsland met name aan de vakhandel in het hogere segment. Wij zijn dan ook trots op het feit dat we Traumina in Nederland mogen voeren.

Ga verder naar het productoverzicht van Traumina.