Banner van Prolana

Prolana wollen dekbed

Prolana is de meest bekende producent van biologische slaapproducten in Duitsland. De oprichters, Norbert Baldauf en Uschi Scharfen, begonnen met het vervaardigen van dekbedden uit verontwaardiging over de overvloed aan schadelijke stoffen in de gebruikte katoen en wol. Destijds besteedden fabrikanten van slaaptextiel namelijk totaal geen aandacht aan dit probleem.

Prolana slaagde erin leveranciers te overtuigen om biologisch verantwoorde grondstoffen te leveren. Hiermee werd het het eerste merk dat ecologisch verantwoorde slaapproducten aanbood. In de loop der jaren is het assortiment aanzienlijk uitgebreid, maar de wollen dekbedden vormen nog steeds de kern van de collectie. Dit heeft het atelier een solide positie op de markt en in het hart van de consument opgeleverd.

Lees hier meer over Prolana.

Over het atelier

In 1987 startten Norbert Baldauf en Uschi Scharfen een klein atelier voor matrassen, kussens en dekbedden. De kernfilosofie van hun onderneming was het creëren van duurzame en milieuvriendelijke producten, met een focus op het welzijn van zowel de medewerkers als de (Fair Trade) leveranciers van grondstoffen.

Het grootste deel van het assortiment wordt in Duitsland vervaardigd, maar er is ook een deel dat in India wordt geproduceerd. Dit gebeurt niet alleen vanwege de kosten, maar ook vanuit het geloof dat de landen van herkomst (van een deel van de grondstoffen) een belangrijke rol verdienen in de waardeketen, van grondstof tot eindproduct.

Bij PROLANA staan mens en milieu op de eerste plaats. Als deze waarden ook voor u belangrijk zijn, raden we dit atelier van harte aan voor zowel wollen als veganistische dekbedden.

Het atelier van Prolana

Deze filosofie heeft het atelier enorm succes gebracht. Het merk is inmiddels opgepikt door Duitse vakhandelaren, heeft eigen winkels en het assortiment is aanzienlijk uitgebreid.

De gebruikte stoffen worden vervaardigd van biologisch katoen, afkomstig van katoenplantages die zonder kunstmest en pesticiden werken. Kleurstoffen worden minimaal gebruikt, en als ze wel worden toegepast, zijn het kleurstoffen die het milieu niet schaden.

Voor de wol gelden even strikte regels. De weilanden waarop de schapen grazen worden bewerkt volgens de richtlijnen van biologische landbouw. Zelfs het voedsel dat de schapen consumeren is afkomstig van biologische teelt.

Naturtextil en GOTS: twee keurmerken voor biologische producten

Natuurlijk slapen met Prolana: IVN en GOTS gecertificeerd

Over de collectie

We hebben op dit moment de Prolana Teramo, de Prolana Sibari en de Prolana Piacenza in ons assortiment. Om u te helpen bij uw keuze hebben we de kenmerken van ieder type op een rijtje gezet.

Prolana Teramo

Prolana Teramo dekbed

De Prolana Teramo is een zeer fijn dekbed, gevuld met hoogwaardige schapenwol (kbT gecertificeerd). De wol houdt u heerlijk warm, terwijl overtollige warmte en transpiratievocht wordt opgenomen en afgegeven. De tijk is van 100% biologische, satijngeweven katoen en dus heerlijk zacht.

Prolana Sibari

Prolana Sibari dekbed

De Prolana Sibari is een dekbed dat is gevuld met extra fijn kameelhaar, afkomstig van de nekstreek van de kameel. Dit natuurlijke isolatiemateriaal wordt verwerkt tot een luchtige isolatielaag. Het bijzonder gedetailleerde stikwerk, met rondingen en cirkels, zorgt ervoor dat het dekbed soepel en gelijkmatig valt. De tijk is gemaakt van 100% biologisch satijngeweven katoen, waardoor het dekbed heerlijk zacht aanvoelt.

De wintervariant van dit dekbed bestaat uit twee aparte delen die aan de buitenrand aan elkaar zijn gestikt. De lucht die tussen beide delen wordt vastgehouden, zorgt voor extra warmte zonder extra gewicht.

Prolana Piacenza

Prolana Piacenza dekbed

De Prolana Piacenza is een dekbed dat is gevuld met 100% hennep. Dit natuurlijke isolatiemateriaal heeft een bijzonder goede ecobalans omdat het “natuurlijk biologisch” is, oftewel het gedijt uitstekend zonder speciale maatregelen zoals bemesting of ongediertebestrijding. Hennep is ook uitermate geschikt voor iedereen die dierlijke vezels wil vermijden of moet vermijden, aangezien het een puur plantaardig materiaal is. De tijk is gemaakt van 100% biologisch satijngeweven katoen, waardoor het dekbed heerlijk zacht aanvoelt.