Banner Prolana

Prolana wollen dekbed

Prolana is Duitslands bekendste producent van biologische slaapproducten. De oprichters, Norbert Baldauf en Uschi Scharfen, zijn het atelier gestart uit verontwaardiging over de hoeveelheid schadelijke stoffen in katoen en wol dat door fabrikanten van slaaptextiel gebruikt werd. Prolana heeft leveranciers weten te overtuigen om biologische grondstoffen aan te leveren, en werd daarmee het eerste merk voor ecologische slaapproducten. In de loop der jaren is Prolana's aanbod flink uitgebreid, maar de wollen dekbedden vormen nog steeds het hart van de collectie. Dat heeft Prolana een stevige positie in de markt, en in het hart van de consument opgeleverd.

Over het atelier

In 1987 begonnen Norbert Baldauf en Uschi Scharfen een klein atelier voor matrassen, kussens en dekbedden. De filosofie van de onderneming was als volgt: het maken van duurzame en milieuvriendelijke producten in een omgeving die goed is voor de mensen die er werken, en in oprechte samenwerking met de (Fair Trade) leveranciers van grondstoffen.

Deze filosofie heeft PROLANA geen windeieren gelegd. Inmiddels is het merk opgepakt door de Duitse vakhandel, vindt er verkoop plaats in eigen winkels en is het assortiment flink uitgebreid.

PROLANA tijken worden vervaardigd van biologische katoen. Dat betekent dat de katoenplantages zonder kunstmest en pesticiden werken. Kleurstoffen worden nauwelijks gebruikt. En wanneer deze toch worden verwerkt, zijn het louter kleurstoffen die het milieu niet schaden.

Voor de wol gelden even strenge regels. De weidegronden worden bewerkt volgens de richtlijnen van de biologische landbouw. Zelfs het voedsel dat de schapen tot zich nemen is van biologische teelt.

Prolana zomerdekbed Het Cesena zomerdekbed van Prolana. Biologische schapenwol in een biologische tijk.

Het grootste deel van het PROLANA-programma wordt in Duitsland vervaardigd. Toch vindt er ook een deel in India plaats. Anders dan u wellicht denkt niet om het kostenaspect, maar uit de overtuiging dat de landen van herkomst (van een deel van de grondstoffen) ook een rol verdienen in de waardeketen van grondstof tot eindproduct.

U begrijpt, mens en milieu staan op 1 bij PROLANA. Als dat bij u ook zo is, kunt u bijna geen andere keuze maken als het om een wollen dekbed gaat.

Over de collectie

Prolana Teramo

Prolana Teramo

De Prolana Teramo is een zeer fijn dekbed, gevuld met 100% schapenwol. De tijk is van 100% biologische katoen met satijnweving (wat deze heerlijk zacht maakt) en in banen en rondingen gestikt.

Prolana Cesena

Prolana Cesena

De Prolana Cesena is een comfortabel dekbed, gevuld met 100% schapenwol. De tijk is van 100% biologische katoen (Jersey) en is cassette gestikt.

Wollen dekbed keuzewijzer

De belangrijkste aandachtspunten op basis waarvan u een keuze maakt voor een wollen dekbed.

  • Maat: Bekijk hier welke maat het beste bij u past.
  • Warmteklasse: Voor welk seizoen zoekt u een dekbed?
  • Tijk: Hoe soepel en zacht wilt u de tijk?

Wilt u alle merken, seizoenen en maten met elkaar vergelijken? Bekijk dan hier onze wollen dekbedden vergelijk pagina.

Komt u er niet uit? Bel ons voor advies op: 071 569 00 40