Banner van Prolana

Prolana wollen dekbed

Prolana is Duitslands bekendste producent van biologische slaapproducten. De oprichters, Norbert Baldauf en Uschi Scharfen, zijn dekbedden gaan vervaardigen uit verontwaardiging over de hoeveelheid schadelijke stoffen in het katoen en de wol. Fabrikanten van slaaptextiel letten daar in het verleden totaal niet op. Dit atelier heeft leveranciers weten te overtuigen om biologische grondstoffen aan te leveren. Hiermee werd het het eerste merk voor ecologische slaapproducten. In de loop der jaren is het aanbod flink uitgebreid, maar de wollen dekbedden vormen nog steeds het hart van de collectie. Dat heeft het atelier een stevige positie in de markt, en in het hart van de consument opgeleverd.

Lees hier meer over Prolana.

Over het atelier

In 1987 begonnen Norbert Baldauf en Uschi Scharfen een klein atelier voor matrassen, kussens en dekbedden. De filosofie van de onderneming: het maken van duurzame en milieuvriendelijke producten. Dat gebeurt in een omgeving die goed is voor de mensen die er werken. En uitaard in samenwerking met de (Fair Trade) leveranciers van grondstoffen.

Deze filosofie heeft het atelier geen windeieren gelegd. Inmiddels is het merk opgepakt door de Duitse vakhandel, vindt er verkoop plaats in eigen winkels en is het assortiment flink uitgebreid.

De gebruikte tijken worden vervaardigd van biologische katoen. Dat betekent dat de katoenplantages zonder kunstmest en pesticiden werken. Kleurstoffen worden nauwelijks gebruikt. En wanneer deze toch worden verwerkt, zijn het louter kleurstoffen die het milieu niet schaden.

Voor de wol gelden even strenge regels. De weidegronden worden bewerkt volgens de richtlijnen van de biologische landbouw. Zelfs het voedsel dat de schapen tot zich nemen is van biologische teelt.

Prolana zomerdekbed

Het Cesena dekbed van Prolana. Biologische schapenwol in een biologische tijk

Het grootste deel van het aanbod wordt in Duitsland vervaardigd. Toch vindt er ook een deel in India plaats. Anders dan u wellicht denkt niet om het kostenaspect, maar uit de overtuiging dat de landen van herkomst (van een deel van de grondstoffen) ook een rol verdienen in de waardeketen van grondstof tot eindproduct.

U begrijpt, mens en milieu staan op 1 bij PROLANA. Als dat bij u ook zo is, kunt u bijna geen andere keuze maken als het om een wollen dekbed gaat.

Over de collectie

We hebben van dit atelier twee dekbed types in ons assortiment.

Prolana Teramo

Uitsnede van het Prolana Teramo dekbed

De Prolana Teramo is een zeer fijn dekbed, gevuld met 100% schapenwol. De tijk is van 100% biologische katoen met satijnweving (wat deze heerlijk zacht maakt) en in banen en rondingen gestikt.

Prolana Cesena

Uitsnede van Prolana Cesena dekbed

De Prolana Cesena is een comfortabel dekbed, gevuld met 100% schapenwol. De tijk is van 100% biologische katoen (Jersey) en is cassette gestikt.