Banner van Prolana

Prolana wollen dekbed

Prolana is Duitslands bekendste producent van biologische slaapproducten. De oprichters, Norbert Baldauf en Uschi Scharfen, zijn dekbedden gaan vervaardigen uit verontwaardiging over de hoeveelheid schadelijke stoffen in het katoen en de wol. Fabrikanten van slaaptextiel letten daar in die dagen namelijk totaal niet op.

Prolana heeft leveranciers weten te overtuigen om biologische grondstoffen aan te leveren. Hiermee werd het het eerste merk voor ecologische slaapproducten. In de loop der jaren is het aanbod flink uitgebreid, maar de wollen dekbedden vormen nog steeds het hart van de collectie. Dat heeft het atelier een stevige positie in de markt, en in het hart van de consument opgeleverd.

Lees hier meer over Prolana.

Over het atelier

In 1987 begonnen Norbert Baldauf en Uschi Scharfen een klein atelier voor matrassen, kussens en dekbedden. De filosofie van de onderneming: het maken van duurzame en milieuvriendelijke producten. Dat gebeurt in een omgeving die goed is voor de mensen die er werken. En uitaard in samenwerking met de (Fair Trade) leveranciers van grondstoffen.

Het atelier van Prolana

Deze filosofie heeft het atelier geen windeieren gelegd. Inmiddels is het merk opgepakt door de Duitse vakhandel, vindt er verkoop plaats in eigen winkels en is het assortiment flink uitgebreid.

De gebruikte tijken worden vervaardigd van biologische katoen. Dat betekent dat de katoenplantages zonder kunstmest en pesticiden werken. Kleurstoffen worden nauwelijks gebruikt. En wanneer deze toch worden verwerkt, zijn het louter kleurstoffen die het milieu niet schaden.

Voor de wol gelden even strenge regels. De weidegronden worden bewerkt volgens de richtlijnen van de biologische landbouw. Zelfs het voedsel dat de schapen tot zich nemen is van biologische teelt.

Naturtextil en GOTS: twee keurmerken voor biologische producten

Natuurlijk slapen met Prolana: IVN en GOTS gecertificeerd

Het grootste deel van het aanbod wordt in Duitsland vervaardigd. Toch vindt er ook een deel in India plaats. Anders dan u wellicht denkt niet om het kostenaspect, maar uit de overtuiging dat de landen van herkomst (van een deel van de grondstoffen) ook een rol verdienen in de waardeketen van grondstof tot eindproduct.

U begrijpt, mens en milieu staan op 1 bij PROLANA. Als dat bij u ook zo is, raden we u dit atelier van harte aan als het om een wollen dekbed gaat.

Over de collectie

We hebben op dit moment de Prolana Teramo en de Prolana Cesena in ons assortiment. Om u te helpen bij uw keuze hebben we de kenmerken van ieder type op een rijtje gezet.

Prolana Teramo

Prolana Teramo dekbed

De Prolana Teramo is een zeer fijn dekbed, gevuld met hoogwaardige schapenwol (kbT gecertificeerd). De wol houdt u heerlijk warm, terwijl overtollige warmte en transpiratievocht wordt opgenomen en afgegeven. De tijk is van 100% biologische, satijngeweven katoen en dus heerlijk zacht.