Texeler Bovenste Beste

Wissen
  • 30 dagen tevredenheidsgarantie
  • Gratis verzending
  • Klanten geven Wollendekbed.nl een 9.3/10

Productinformatie

Atelier

Texeler

Vulling

Lamswol

Tijk

90% Tencel / 10% wol

Wasbaar

Nee

Koppeling

Ritssluiting

Garantie

5 jaar

Beschrijving

Het Texeler Bovenste Beste dekbed is een heerlijk licht en soepel 4-seizoenen dekbed met een Tencel tijk die is gevuld met zuivere dubbelgekamde Texelse lamswol.

Het dekbed is een stuk lichter dan de andere 4-seizoenen dekbedden. Niet alleen is de Tencel tijk (90% Tencel, 10% wol) lichter, ook de vulling weegt minder. Hiervoor is gekozen omdat de Tencel tijk zelf ook warm houdt. Waar de andere 4-seizoens dekbedden gevuld zijn met 250 g/m2 en 450 g/m2, is het Bovenste Beste dekbed gevuld met 220 g/m2 en 410 g/m2. In zijn totaliteit is het dekbed meer dan 20% lichter.

Tencel wordt gemaakt van hout, in de meeste gevallen van Eucalyptusbomen. De stof is zacht, comfortabel, sterk en soepel. Daarnaast is Tencel een stuk minder belastend voor het milieu dan katoen. De Eucalyptusbomen hebben vergeleken met katoen namelijk minder water, minder meststoffen en minder pesticide nodig om te groeien.

Het Bovenste Dekbed is een relatief licht, soepel vallend comfortabel dekbed. De tijk reguleert vocht nog beter dan onze katoenen varianten en ventileert optimaal. Nu begrijpt u wellicht waarom dit dekbed de Bovenste Beste genoemd wordt.