Heerlijk slapen als een eilander

Texeler dekbed

Wie wol zegt, denkt aan Texel. En wie Texel zegt, denkt aan een Texels wollen dekbed, een Texeler dekbed.

Onze collectie omvat wollen dekbedden, kussens en matrasverbeteraars (futons, toppers en onderdekens). Voor het beste advies over een wollen dekbed van ons grootste waddeneiland moet u dan ook bij ons zijn. Texelse dekbedden, direct van het eiland! Lees meer over het Texeler atelier en de Texeler collectie.

Nu een aantrekkelijke actie met hét wolmerk van Hollandse bodem. Bij aankoop van Texeler producten ter waarde van 250 euro of meer ontvangt u een gratis Texeler Soezz hoofdkussen t.w.v. €75,-.

Over Texeler dekbedden

Op Texel worden al tientallen jaren wollen dekbedden gemaakt. De ‘speciale’ dekens die (volgens de Texelse bedenkster) verlichting moesten bieden aan reumapatiënten, zijn ontwikkeld door mevrouw M. Boersen-Kooij. De wol werd in haar bijkeuken gewassen en tot dekens gestikt. Zij verkocht de dekbedden aan mensen die aan gewrichtspijn leden of last hadden van spierpijn en daarom ‘droog’ wilden slapen.

Deze nijvere huisvlijt werd opgemerkt door Dick Graaf. Aangezien mevrouw Boersen-Kooij op leeftijd raakte en Dick Graaf in het product geïnteresseerd was geraakt, verkocht zij haar speciale procedé aan hem. We spreken 1984, de Texelse Wol Onderneming (TWO) was een feit. Graaf zette de productie voort in een Texels kamertje van vijf bij vijf. Door mond-tot-mondreclame kreeg het dekbed grote bekendheid op Texel, maar daar bleef het voorlopig bij.

Graaf zocht de publiciteit om ook nationaal door te breken. Toen het Texeler dekbed bij het tv-programma ‘Brandpunt in de markt’ kwam, reageerden 70 detaillisten. In 1985 werkten er nog vier mensen aan de dekbedden, een paar jaar later was het aantal werknemers tot zeventien gestegen.

Nadat Dick TWO verkocht had, ging hij samen met Martijn de Veij in de onderneming TexelWool isolatiemateriaal van wol maken. Toen hij vervolgens met TexelWool ook wollen dekbedden ging maken, zaten er twee wollen dekbed fabrikanten direct naast elkaar.

TexelWool neemt Texeler over

TexelWool nam in 2010 de Texelse Wol Onderneming in zijn geheel over. Onder de naam TexelWool Slaapcomfort BV werden vanaf dat moment de merken TexelWool en Texeler geproduceerd en verkocht. Meer dan 75% van de wollen dekbeddenproductie in Nederland kwam vanaf dat moment uit dit Texelse atelier.

Sinds 2021 wordt alleen Texeler nog op de markt gebracht. Per jaar wordt er in het atelier 130.000 kilo wol van het Texelaar ras verwerkt. Hiervoor worden 65.000 schapen per jaar tweemaal geschoren. Op Texel leven naar schatting 25.000 schapen, maar gelukkig komt het Texelaar ras ook veel voor in Friesland en Zeeland.

De fabriek van Texeler dekbedden op Texel

Waddengoud en Echt Texels Product

Het Waddengoud keurmerk garandeert dat zowel de grondstoffen als de eindproducten uit de Waddenstreek komen. Bovendien moeten deze op een duurzame wijze zijn voortgebracht. De collectie van Texeler voldoet grotendeels aan deze criteria. De wol is afkomstig van kleinschalige schapenhouderijen. De boeren werken met oog voor dier, landschap en milieu. Schapen en lammeren gaan de wei in, vogelnesten worden beschermd en ook traditionele landschapselementen (zoals de tuunwallen) worden onderhouden.

De waddengoud en Echt Texels product keurmerken

Het Echt Texels Product keurmerk mag gevoerd worden wanneer de grondstoffen van een product voor minimaal 75% van Texel komen. Maar ook productontwikkeling, productie en verwerking moeten voor minimaal 75% op Texel plaatsvinden. Vanzelfsprekend mag Texeler, als producent van slaapproducten van echte Texelse schapenwol, dit keurmerk dragen.

Kies het juiste Texeler dekbed

Texeler Multikeus

Texeler Multikeus dekbed

De Texeler Multikeus collectie bestaat uit 4 verschillende dekbedden. Deze dekbedden met hun zachte Perkal tijk zijn ”los” verkrijgbaar en te gebruiken. U kunt ze echter ook aan elkaar bevestigen met praktische drukknopen.

  • Voor de warmste nachten is het hoogzomer dekbed (120 gr/m2) ontwikkeld. Licht en heerlijk luchtig.
  • Het zomerdekbed (200 gr/m2) kan gedurende de hele zomer gebruikt worden.
  • Het voor- en najaarsdekbed heeft een vulgewicht van 400 gr/m2. Dankzij het gematigde Nederlandse klimaat en de milde temperatuurschommelingen in de gemiddelde slaapkamer kan het voor- en najaarsdekbed een groot deel van het jaar worden gebruikt.
  • Slaapt u in een koudere slaapkamer of heeft u het snel koud in bed, dan is het winterdekbed (600 gr/m2) een echte aanrader!

Texeler Tencel 365

Texeler Tencel  dekbed

Het Texeler Tencel 365 dekbed is een luxueus, enkel dekbed dat het hele jaar dienst kan doen, 365 is in deze dan ook geen toeval. Het is het nieuwste dekbed in de Texeler collectie en meteen een bestseller. De combinatie van de satijngeweven katoen (zacht), tencel (nog zachter) en lamswol zorgt voor een optimale vocht -en warmteregulatie en een buitengewone soepelheid. Het dekbed voelt zeer zacht op de huid en valt mooi rond het lichaam.

Texeler PuurNatuur Perkal

Texeler Puur Natuur Perkal dekbed

De PuurNatuur is een comfortabel vierjaargetijden dekbed van hoge kwaliteit dat u een comfortabele nachtrust garandeert. Het dekbed is voorzien van een uitstekende perkal tijk, met een vulling van 100% zuiver scheerwol. De unieke weeftechniek geeft extra veel volume, ideaal voor een 4-seizoenen dekbed. ’s Zomers krijgt de ventilerende werking van wol vrij spel; in de wintermaanden wordt de isolatie juist versterkt!

Het dekbed bestaat uit twee delen: het zomerdeel met een vulling van 250 gr/m2, en het voor- en najaarsdeel met een vulling van 450 gr/m2. Beide delen kunt u met ritsen aan elkaar bevestigen. Zo heeft u in de koude wintermaanden een warm en comfortabel winterdekbed.

Texeler Slaapzacht Satijn

Texeler Slaapzacht Satijn dekbed

De Slaapzacht Satijn is de beste keuze als u graag geniet van luxueus slaapcomfort. Het dekbed is standaard gevuld met 100% Texelse lamswol, de zachtste wol die er is. De hoogwaardige satijnen tijk geeft het dekbed de souplesse die het verdient. Texelers unieke manier van weven zorgt ervoor dat het dekbed lekker licht en luchtig aanvoelt.

Het dekbed bestaat uit twee delen: het zomerdeel met een vulling van 250 gr/m2 en het voor- en najaarsdeel met een vulling van 450 gr/m2. Deze twee delen zijn tijdens een koude winter eenvoudig aan elkaar te ritsen. U stelt zo gemakkelijk een comfortabel winterdekbed samen, met een totale vulling van 700 gr/m2.

Texeler WonderWool Care

Texeler WonderWool Care dekbed en draagtas

De Texeler Wonderwool care is een wasbaar vierjaargetijden dekbed (bestaande uit 2 delen) met een behandelde tijk gevuld met Texelse lamswol. Natuurlijk heeft dit dekbed de gebruikelijke kwaliteit van Texeler. De Wonderwool is een heerlijk dik dekbed met een zachte Perkal tijk. Vulling en tijk hebben een behandeling ondergaan waardoor het dekbed op 60 graden Celsius kan worden gewassen. De vulling zal tijdens het wassen niet verschuiven omdat het dekbed in een extra fijn ruitmotief is gestikt. Het dekbed is mede hierdoor goed geschikt voor kinderen.

Texeler Green Dream

Texeler Green Dream dekbed

Het Texeler GreenLabel vierjaargetijden dekbed is een natuurproduct pur sang. Natuurlijk is het niet alleen milieuvriendelijk, het is ook nog eens comfortabel. Met betrekking tot het productieproces draagt Texeler duurzaamheid hoog in het vaandel. Bij katoenverwerking, distributie en verpakking gaat alle aandacht uit naar mens en milieu. Texeler doet er alles aan om het product zo ‘groen’ mogelijk te maken. Natuurlijk en biologisch, een bijzonder fijn product!

Texeler Bovenste Beste

Het Texeler Bovenste Beste dekbed is een heerlijk licht en soepel 4-seizoenen dekbed met een Tencel tijk die is gevuld met zuivere dubbelgekamde Texelse lamswol.

Het Bovenste Dekbed is een relatief licht, soepel vallend comfortabel dekbed. De tijk reguleert vocht nog beter dan onze katoenen varianten en ventileert optimaal. Nu begrijpt u wellicht waarom dit dekbed de Bovenste Beste genoemd wordt.