Banner voor Texeler wollen dekbedden

Texeler wollen dekbed

Wie wol zegt, denkt aan Texel. En wie Texel zegt, denkt aan een Texeler dekbed of een Texels dekbed. Onze collectie omvat wollen dekbedden, kussens, futons en toppers. Voor het beste advies over een wollen dekbed van ons grootste waddeneiland moet u dan ook bij ons zijn. Texelse dekbedden, direct van het eiland!

Om u in te lezen in de collectie gaat u naar de Texeler keuzewijzer.

De merken TexelWool en Texeler voeren 100% identieke dekbedden. Een aantal jaar geleden zijn deze merken samengegaan. Tegenwoordig worden ze vanuit 1 atelier op Texel geleverd. Specificaties en prijzen zijn gelijk, het enige verschil is het hoeklabel. Voor uitgebreidere informatie over het atelier kunt u de informatiepagina bezoeken.

Kies het juiste Texeler dekbed

Texeler Multikeus

Collectie van Texeler multikeus dekbedden

De Texeler Multikeus collectie bestaat uit 4 verschillende dekbedden. Deze dekbedden met hun zachte Perkal tijk zijn ”los” verkrijgbaar en te gebruiken. U kunt ze echter ook aan elkaar bevestigen met praktische drukknopen.

  • Voor de warmste nachten is het hoogzomer dekbed (120 gr/m2) ontwikkeld. Licht en heerlijk luchtig.
  • Het zomerdekbed (200 gr/m2) kan gedurende de hele zomer gebruikt worden.
  • Het voor- en najaarsdekbed heeft een vulgewicht van 400 gr/m2. Dankzij het gematigde Nederlandse klimaat en de milde temperatuurschommelingen in de gemiddelde slaapkamer kan het voor- en najaarsdekbed een groot deel van het jaar worden gebruikt.
  • Slaapt u in een koudere slaapkamer of heeft u het snel koud in bed, dan is het winterdekbed (600 gr/m2) een echte aanrader!

Texeler Tencel 365

Texeler Tencel 365 dekbed en draagtas

Het Texeler Tencel 365 dekbed is een luxueus, enkel dekbed dat het hele jaar dienst kan doen, 365 is in deze dan ook geen toeval. Het is het nieuwste dekbed in de Texeler collectie en meteen een bestseller. De combinatie van de satijngeweven katoen (zacht), tencel (nog zachter) en lamswol zorgt voor een optimale vocht -en warmteregulatie en een buitengewone soepelheid. Het dekbed voelt zeer zacht op de huid en valt mooi rond het lichaam.

Texeler PuurNatuur Perkal

Texeler PuurNatuur Perkal dekbed en draagtas

De PuurNatuur is een comfortabel vierjaargetijden dekbed van hoge kwaliteit dat u een comfortabele nachtrust garandeert. Het dekbed is voorzien van een uitstekende perkal tijk, met een vulling van 100% zuiver scheerwol. De unieke weeftechniek geeft extra veel volume, ideaal voor een 4-seizoenen dekbed. ’s Zomers krijgt de ventilerende werking van wol vrij spel; in de wintermaanden wordt de isolatie juist versterkt!

Het dekbed bestaat uit twee delen: het zomerdeel met een vulling van 250 gr/m2, en het voor- en najaarsdeel met een vulling van 450 gr/m2. Beide delen kunt u met ritsen aan elkaar bevestigen. Zo heeft u in de koude wintermaanden een warm en comfortabel winterdekbed.

Texeler Slaapzacht Satijn

Texeler Slaapzacht Satijn dekbed en draagtas

De Slaapzacht Satijn is de beste keuze als u graag geniet van luxueus slaapcomfort. Het dekbed is standaard gevuld met 100% Texelse lamswol, de zachtste wol die er is. De hoogwaardige satijnen tijk geeft het dekbed de souplesse die het verdient. Texelers unieke manier van weven zorgt ervoor dat het dekbed lekker licht en luchtig aanvoelt.

Het dekbed bestaat uit twee delen: het zomerdeel met een vulling van 250 gr/m2 en het voor- en najaarsdeel met een vulling van 450 gr/m2. Deze twee delen zijn tijdens een koude winter eenvoudig aan elkaar te ritsen. U stelt zo gemakkelijk een comfortabel winterdekbed samen, met een totale vulling van 700 gr/m2.

Texeler WonderWool Care

Texeler WonderWool Care dekbed en draagtas

De Texeler Wonderwool care is een wasbaar vierjaargetijden dekbed (bestaande uit 2 delen) met een behandelde tijk gevuld met Texelse lamswol. Natuurlijk heeft dit dekbed de gebruikelijke kwaliteit van Texeler. De Wonderwool is een heerlijk dik dekbed met een zachte Perkal tijk. Vulling en tijk hebben een behandeling ondergaan waardoor het dekbed op 60 graden Celsius kan worden gewassen. De vulling zal tijdens het wassen niet verschuiven omdat het dekbed in een extra fijn ruitmotief is gestikt. Het dekbed is mede hierdoor goed geschikt voor kinderen.

Texeler Green Dream

Texeler Green Dream dekbed en draagtas

Het Texeler GreenLabel vierjaargetijden dekbed is een natuurproduct pur sang. Natuurlijk is het niet alleen milieuvriendelijk, het is ook nog eens comfortabel. Met betrekking tot het productieproces draagt Texeler duurzaamheid hoog in het vaandel. Bij katoenverwerking, distributie en verpakking gaat alle aandacht uit naar mens en milieu. Texeler doet er alles aan om het product zo ‘groen’ mogelijk te maken. Natuurlijk en biologisch, een bijzonder fijn product!