Banner TexelWool

TexelWool schapenwollen dekbed

In het Texelse Oudeschild wordt sinds 1984 het bekende TexelWool en de Texeler slaapcollectie vervaardigd. Moderne machines verwerken de Texelse wol in veerkrachtige dekbedden, futons, onderdekens en hoofdkussens. De natuurlijke eigenschappen van wol – ventilatie en isolatie – vormen de leidraad in het productieproces.

Bij TexelWool doet men er alles aan om de natuurlijke werking van wol net dat beetje extra mee te geven voor uw dekbed. TexelWool heeft daarvoor een uniek vernaaldingsproces ontwikkeld. Dankzij deze weeftechniek wordt de wol met speciale naalden horizontaal en verticaal verweven. Het resultaat? Een volumineus wollen dekbed dat heerlijk licht en luchtig aanvoelt, maar toch warm houdt.

Om u in te lezen in de collectie gaat u naar de TexelWool Keuzewijzer.

De merken TexelWool en Texeler voeren 100% identieke dekbedden. Sinds een aantal jaar zijn deze merken samengegaan en worden zij vanuit 1 atelier op Texel geleverd. Specificaties, prijzen en levering verschillen niets, behalve het hoeklabel. Voor uitgebreidere informatie over het atelier van Texeler en TexelWool kunt u de informatiepagina bezoeken.

 • TexelWool Multikeus

  TexelWool Multikeus

  Vulling:
  100% Texelse scheerwol
  Vulgewicht:
  120 gr/m2 t/m 600 gr/m2
  Tijk:
  100% Perkal katoen
  Vanaf 76,00

 • TexelWool Galjoen

  TexelWool Galjoen

  Vulling:
  100% zuiver scheerwol
  Vulgewicht:
  250 gr/m2 + 450 gr/m2
  Tijk:
  100% Perkal katoen
  Vanaf 185,00

 • TexelWool Waddenglorie

  TexelWool Waddenglorie

  Vulling:
  100% Texelse lamswol
  Vulgewicht:
  250 gr/m2 + 450 gr/m2
  Tijk:
  100% hoogwaardige katoen, satijngeweven
  Vanaf 249,00

 • TexelWool Washable Wool

  TexelWool Washable Wool

  Vulling:
  100% Texelse lamswol
  Vulgewicht:
  250 gr/m2 + 450 gr/m2
  Tijk:
  100% Perkal katoen
  Wasbaar:
  Ja, 40 graden
  Vanaf 259,00

 • TexelWool Greenlabel

  TexelWool Greenlabel

  Vulling:
  100% Texelse schapenwol
  Vulgewicht:
  250 gr/m2 + 450 gr/m2
  Tijk:
  100% biologische Perkal katoen
  Vanaf 289,00

 • TexelWool Special

  TexelWool Special

  Vulling:
  100% Texelse scheerwol
  Vulgewicht:
  250 gr/m2 + 450 gr/m2
  Tijk:
  100% hoogwaardige katoen, satijngeweven
  Vanaf 554,00

Kies het juiste TexelWool dekbed

TexelWool Multikeus

Drie Multikeus Dekbedden

De TexelWool Multikeus collectie bestaat uit 4 dekbedden, elk in een andere warmteklasse. We onderscheiden de Multikeus Hoogzomer, de Multikeus Zomer, het Multikeus Voor- en Najaarsdekbed en het Multikeus Winterdekbed.

- Het hoogzomer dekbed (120 gr/m2) is bedoeld voor de warmste zomernachten. Voor wie iets meer over zich heen wilt dan alleen een laken.

- Het zomerdekbed (200 gr/m2) kan gedurende de hele zomer gebruikt worden.

- Het voor- en najaarsdekbed heeft een vulgewicht van 400 gr/m2. Dankzij het gematigde Nederlandse klimaat en de milde temperatuurschommelingen in de gemiddelde slaapkamer kan het voor- en najaarsdekbed een groot deel van het jaar worden gebruikt.

- Slaapt u in een koudere slaapkamer of heeft u het snel koud in bed? Dan is het winterdekbed (600 gr/m2) een echte aanrader! Deze dekbedden met hun zachte Perkal tijk zijn ''los'' verkrijgbaar en te gebruiken. U kunt ze echter ook aan elkaar bevestigen met praktische drukknopen. Zo kunt u precies het dekbed creëren dat bij u past.

Ga naar de TexelWool Multikeus

TexelWool Galjoen

TexelWool Galjoen

De TexelWool Galjoen is een vierjaargetijden dekbed van hoge kwaliteit dat garant staat voor een comfortabele nachtrust. 2 losse dekbedden, aan elkaar geritst ideaal voor de winter, individueel te gebruiken tijdens de minder koude nachten.

Het dekbed is voorzien van een perkal katoenen tijk en is gevuld met 100% zuivere scheerwol. De unieke weeftechniek geeft extra veel volume, wat ideaal is voor dit vier-seizoenen dekbed. ’s Zomers krijgt de ventilerende werking van wol vrij spel in het zomerdekbed (250 gr/m2). In de winterperiode wordt juist de isolatie versterkt door het dekbed met de dikkere vulling (450 gr/m2).

Beide delen kunt u met ritsen aan elkaar bevestigen. Zo heeft u in de echt koude maanden een warm en comfortabel winterdekbed.

Ga naar de TexelWool Galjoen

TexelWool Waddenglorie

TexelWool Waddenglorie

De Waddenglorie is een luxueus vierjaargetijden dekbed. Twee dekbedden met een hoogwaardige satijnen tijk gevuld met 100% Texelse lamswol, de zachtste wol die er is. Los te gebruiken van zomer tot najaar, aan elkaar geritst een prima winterdekbed.

Het dekbed bestaat uit twee delen, een zomerdeel met een vulling van 250 gr/m2 en een voor- en najaarsdeel met een vulling van 450 gr/m2. Deze twee delen zijn tijdens een koude winter eenvoudig aan elkaar te ritsen. U stelt zo op eenvoudige wijze een comfortabel winterdekbed samen, met een totale vulling van 700 gr/m2.

Ga naar de TexelWool Waddenglorie

TexelWool Washable Wool

TexelWool Washable Wool

De TexelWool Washable Wool is een wasbaar vierjaargetijden dekbed (bestaande uit 2 delen) met een speciaal behandelde perkal tijk die is gevuld met Texelse lamswol.

Als de mogelijkheid om uw dekbed te wassen voor u belangrijk is, dan is de Washable Wool de juiste keuze. Natuurlijk heeft dit dekbed de gebruikelijke kwaliteit van de TexelWool dekbedden.

Zowel de tijk als de wol hebben een speciale behandeling ondergaan waardoor het dekbed op 60 graden gewassen kan worden. Dat maakt de Washable Wool ook tot een ideaal dekbed voor uw kinderen. De vulling zal tijdens het wassen niet verschuiven doordat het dekbed in een extra fijn ruitmotief is gestikt.

Ga naar de TexelWool Washable Wool

TexelWool Greenlabel

TexelWool GreenLabel

De TexelWool Greenlabel is een vierjaargetijden dekbed (bestaande uit 2 delen) met een ecologische tijk gevuld met Texelse schapenwol. Natuurlijk en organisch, een bijzonder fijn product! De Waddengoud-kwalificatie garandeert het respect voor mens, dier en milieu.

De schapenwol is uiteraard afkomstig van Texelse schapen die grazen in de open wei. De wol wordt gewassen volgens het ‘Dylan Ecosysteem’. Bij het schoonmaken wordt een natuurlijk, afbreekbaar wasmiddel gebruikt dat niet schadelijk is voor het milieu. De katoen voor de hoogwaardige tijk is geteeld op plantages waar absoluut geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Het TexelWool GreenLabel dekbed is een natuurproduct pur sang. Natuurlijk is het niet alleen milieuvriendelijk, het is ook nog eens comfortabel. Met betrekking tot het productieproces draagt TexelWool duurzaamheid hoog in het vaandel. Bij katoenverwerking, distributie en verpakking gaat alle aandacht uit naar mens en milieu. TexelWool doet er alles aan om het product zo ‘groen’ mogelijk te maken.

Ga naar de TexelWool Green Label

TexelWool Special

 TexelWool Special

De TexelWool Special maakt het mogelijk om twee dekbedden met een verschillende warmteklasse aan elkaar te koppelen tot een tweepersoonsdekbed. De Texelwool Special bestaat uit vier delen. Twee maal een zomerdeel, twee maal een winterdeel. Deze delen kunt u naar wens met elkaar koppelen. Zowel in de breedte (waardoor u een tweepersoonsbed creëert) als in de hoogte (waardoor u een 4-seizoenen dekbed maakt).

Ligt uw partner het liefst onder een lekker koel dekbed? En houdt u zelf van comfortabel warm slapen? Dan ritst u gemakkelijk een zomerdeel aan het zwaardere deel vast. In de winter kunt u vervolgens een 4-seizoendekbed naar keuze samenstellen. De TexelWool Special is derhalve een bijzonder tweepersoonsdekbed, dat rekening houdt met uw persoonlijke voorkeur.

De satijnzachte tijk geeft net dat vleugje extra luxe. Ook dit dekbed is voorzien van het TexelWool comfortsysteem. Door de luchtige opbouw van kroezende wolvezels heeft u het meteen lekker warm.

Ga naar de TexelWool Special