Traumina banner

Traumina wollen dekbed

In het Duitse Renchen (Baden-Württemberg) werkt Traumina sinds 1921 hard aan uw nachtrust. Dat heeft geresulteerd in een uitgebreid aanbod aan dekbedden. Maar of het nu om een kasjmier, een donzen of een wollen dekbed gaat, we praten hier in alle gevallen over de mooiste producten binnen de productcategorie. De Zuid-Duitsers houden van luxe, vergewis u ervan!

 • Traumina Cube Bio Wolle

  Traumina Cube Bio Wolle

  Vulling:
  100% biologische Zwitserse schapenwol
  Vulgewicht:
  175 gr/m2 t/m 520 gr/m2
  Tijk:
  100% katoen, Jacquard geweven
  Vanaf 159,00

 • Traumina Exclusive Camel

  Traumina Exclusive Camel

  Vulling:
  100% zacht kameelhaar
  Vulgewicht:
  175 gr/m2 t/m 520 gr/m2
  Tijk:
  Fijne batist van 100% katoen
  Vanaf 189,00

 • Traumina Exclusive Cashmere

  Traumina Exclusive Cashmere

  Vulling:
  100% witte kasjmier
  Vulgewicht:
  275 gr/m2 t/m 480 gr/m2
  Tijk:
  Fijne batist van 100% katoen
  Vanaf 299,00

 • Traumina Novis Cashmere

  Traumina Novis Cashmere

  Vulling:
  100% witte kasjmier
  Vulgewicht:
  175 gr/m2 t/m 480 gr/m2
  Tijk:
  Superfijne batist, 80% modal, 20% katoen
  Vanaf 299,00

 • Traumina Silk de Luxe Cashmere

  Traumina Silk de Luxe Cashmere

  Vulling:
  100% witte kasjmier
  Vulgewicht:
  175 gr/m2 t/m 480 gr/m2
  Tijk:
  Zeer soepele en zachte tijk, 48% modal,
  46% katoen, 6% Tussah zijde
  Vanaf 299,00

Over het atelier

Niet alleen hoge kwaliteit bewerkstelligen, maar ook continu streven om als zeer luxe bekend te staan, zo kunnen we de bedrijfsfilosofie van Traumina wel omschrijven. Traumina wordt in Nederland via de vakhandel en via enkele geselecteerde online aanbieders aangeboden.

Historie

In 1921 stond Traumina, toen nog onder de naam Weber GmbH & Co. KG, bekend als producent van hennep en andere grondstoffen waarvan bindmateriaal werd gemaakt. In de jaren 50 nam de vraag naar hennep (en bindmateriaal in het algemeen) sterk af, waardoor men gedwongen werd om andere activiteiten te ontplooien. In plaats van los touw te produceren, besloot Wilhelm Weber vanaf nu gebonden textiel te leveren aan Duitse stoffeerderijen.

Traumina touwslagerij De touwslagerij van Weber GmbH. Van hennepvezels werd touw gemaakt.

Traumina wordt een merk

In 1959 werd het merk Traumina gelanceerd en het bedrijf vestigde al snel een goede reputatie als leverancier van hoogwaardige textiel. Vanaf 1972 ging Traumina een stap verder, namelijk zelf dekbedden maken. Zoals bijna alle Duitse ateliers in die tijd, begon ook Traumina met wol. Nog steeds is wol de meest populaire vezel, maar tegenwoordig hebt u de keuze uit vele 'nieuwe' vullingen. Voorbeelden zijn zijde, bamboe, kasjmierwol en kameelhaar.

Traumina handwerk Traumina werkt haar producten nog altijd met de hand af. Ieder dekbed gaat langs een strenge controle alvorens het wordt verstuurd. Kwaliteit verzekerd.

In 2010 werd de naam van Wilhelm Weber uit de bedrijfsnaam gehaald: Traumina Weber GmbH & Co. KG werd toen Traumina GmbH. Traumina is gevestigd in Renchen (Baden-Württemberg) en levert in Duitsland met name aan de vakhandel in het hogere segment. Wij zijn dan ook trots op het feit dat we Traumina in Nederland mogen voeren.

Traumina 4-seizoenen dekbed

Alle Traumina dekbedden zijn standaard voorzien van knoopsgaten. Bij ieder dekbed ontvangt u ook een setje zusterknopen waarmee u twee Traumina dekbedden gemakkelijk aan elkaar koppelt. Een handig alternatief voor het 4-seizoenen dekbed met als voordeel dat u zelf kiest welke warmteklassen u combineert.

Over de collectie

Traumina Cube Bio Wolle

Traumina Cube Bio-Wolle dekbed

Dit dekbed is gevuld met de fijnste, biologische Zwitserse scheerwol – elastisch en oersterk. Dankzij haar opbouw kan de wolvezel tot een derde van haar eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder vochtig aan te voelen. Scheerwol is daarom in elk klimaat uiterst aangenaam. Traumina verwerkt uitsluitend de fijnste scheerwol van de borstpartij van het schaap.

 • Biologische wol
 • Tweezijdig fijn geweven Jacquard katoen
 • Warm en toch ventilerend

Traumina Exclusive Camel

Kameel met bergen op de achtergrond

Het herkomstgebied van het kameelhaar ligt in de hoogvlaktes van Midden-Azië. De dieren leven voornamelijk in woestijnzones en gebergtes en zijn voortdurend blootgesteld aan grote temperatuurschommelingen. Het haar van de dieren werkt daardoor bijzonder temperatuur-regulerend, zowel bij hitte als ook bij kou. Het door de dieren regelmatig afgeworpen haar wordt verzameld, gesorteerd en biologisch verwerkt. Het behoudt zo zijn volledig natuurlijke eigenschappen.

 • Tweezijdig fijngeweven Jacquard katoen
 • Zuiver kameelhaardons, uitsluitend de zachtste haren

Traumina Exclusive Cashmere

Kasjmiergeiten in de wei

Kasjmier geldt als het lichtste, fijnste en waardevolste edelhaar. Het door Traumina verwerkte kasjmierhaar komt uit de beste streken van Azië. Het zeer lange, zeer zachte, bijna zijdeachtige haar van de kasjmiergeit beschermt optimaal tegen kou en zorgt voor een constante warmte. Tegelijkertijd biedt het door zijn losse en lichte eigenschappen een uitstekend ademende activiteit alsook een optimale aanpassing aan klimatologische veranderingen.

 • Tweezijdig fijne batist
 • 100% fijne katoen, supergekamd

Traumina Novis Cashmere

Kasjmiergeit

Dit dekbed is zeer speciaal. Dat begint met een bijzonder luxe, zachte tijk die champagne gekleurd is. De inhoud van het dekbed: zuiver wit kasjmier donshaar.

 • 80% fijnste Micro Modal
 • 20% fijnste katoen
 • kleur: champagne

Traumina Silk de Luxe Cashmere

Grote groep kasjmiergeiten

De mooiste tijk die u zich kunt voorstellen: een exclusieve samenstelling van Modal (48%), katoen (46%) en Tussah-zijde (6%). Gevuld met de fijnste witte kasjmier. Dit kunnen we met recht 'luxe' noemen.

 • Het meest luxe wollen dekbed uit onze collectie

Wollen dekbed keuzewijzer

De belangrijkste aandachtspunten op basis waarvan u een keuze maakt voor een wollen dekbed.

 • Maat: Bekijk hier welke maat het beste bij u past.
 • Warmteklasse: Voor welk seizoen zoekt u een dekbed?
 • Tijk: Hoe soepel en zacht wilt u de tijk?

Wilt u alle merken, seizoenen en maten met elkaar vergelijken? Bekijk dan hier onze wollen dekbedden vergelijk pagina.

Komt u er niet uit? Bel ons voor advies op: 071 569 00 40