Banner van Traumina

Traumina wollen dekbed

Vanaf 1921 stond Traumina, toen nog onder de naam Weber GmbH & Co. KG, bekend als producent van bindmateriaal. In de jaren 50 nam de vraag naar hennep en bindmateriaal sterk af. In plaats van los touw te produceren, besloot men vanaf nu textiel te leveren aan Duitse stoffeerderijen. Al snel had het atelier een goede reputatie als leverancier van hoogwaardig textiel. Vanaf 1972 werd een nieuwe activiteit ontplooid, namelijk zelf dekbedden maken.

In het Duitse Renchen (Baden-Württemberg) werken ze sinds die tijd onafgebroken aan uw nachtrust. Dat heeft geresulteerd in een uitgebreid aanbod aan dekbedden. Of het nu om een kasjmier, een donzen of een wollen dekbed gaat, we praten in alle gevallen over de mooiste producten binnen de productcategorie. De Zuid-Duitsers houden namelijk van luxe!

Lees hier meer over Traumina.

Over het atelier

Niet alleen hoge kwaliteit bewerkstelligen, maar ook continu streven om als zeer luxe bekend te staan, zo kunnen we de bedrijfsfilosofie van Traumina wel omschrijven. Traumina wordt in Nederland via de vakhandel en via enkele geselecteerde online aanbieders aangeboden.

Historie

Traumina touwslagerij in de jaren 50

De touwslagerij van Weber GmbH. Van hennepvezels werd touw gemaakt.

Traumina wordt een merk

In 1959 werd het merk Traumina gelanceerd en het bedrijf vestigde al snel een goede reputatie als leverancier van hoogwaardige textiel. Vanaf 1972 ging Traumina een stap verder, namelijk zelf dekbedden maken. Zoals bijna alle Duitse ateliers in die tijd, begon ook Traumina met wol. Nog steeds is wol de meest populaire vezel, maar tegenwoordig hebt u de keuze uit vele ‘nieuwe’ vullingen. Voorbeelden zijn zijde, bamboe, kasjmierwol en kameelhaar.

Traumina handwerk

Traumina werkt haar producten nog altijd met de hand af. Ieder dekbed gaat langs een strenge controle alvorens het wordt verstuurd. Kwaliteit verzekerd.

In 2010 werd de naam van Wilhelm Weber uit de bedrijfsnaam gehaald: Traumina Weber GmbH & Co. KG werd toen Traumina GmbH. Traumina is gevestigd in Renchen (Baden-Württemberg) en levert in Duitsland met name aan de vakhandel in het hogere segment. Wij zijn dan ook trots op het feit dat we Traumina in Nederland mogen voeren.

Traumina 4-seizoenen dekbed

Alle Traumina dekbedden zijn standaard voorzien van knoopsgaten. Bij ieder dekbed ontvangt u ook een setje zusterknopen waarmee u twee Traumina dekbedden gemakkelijk aan elkaar koppelt. Een handig alternatief voor het 4-seizoenen dekbed met als voordeel dat u zelf kiest welke warmteklassen u combineert.

Over de collectie

Wij hebben 5 dekbedden van Traumina in onze collectie.

Traumina Exclusive Camel

Kameel in berglandschap

Het Traumina Exclusive Camel dekbed zorgt ervoor dat u behaaglijk slaapt, ongeacht het weer. Het kameelhaar komt uit de hoogvlaktes van Binnen-Azië, waar de kamelen leven in woestijn- en berggebieden en blootstaan aan grote temperatuurverschillen. Het haar van deze dieren biedt derhalve een uitstekende temperatuurregulatie, zowel bij warmte als bij kou. Het haar wordt verzameld wanneer de kamelen het natuurlijk verliezen. Het wordt zorgvuldig gesorteerd en biologisch verwerkt om de natuurlijke eigenschappen te behouden.

  • Tweezijdig fijngeweven Jacquard katoen
  • Zuiver kameelhaardons, uitsluitend de zachtste haren

Traumina Cube Bio Wolle

Uitsnede van het Traumina Cube Bio Wolle dekbed

Dit dekbed is gevuld met de fijnste, biologische Zwitserse scheerwol – elastisch en oersterk. Dankzij haar opbouw kan de wolvezel tot een derde van haar eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder vochtig aan te voelen. Scheerwol is daarom in elk klimaat uiterst aangenaam. Traumina verwerkt uitsluitend de fijnste scheerwol van de borstpartij van het schaap.

  • Biologische wol
  • Tweezijdig fijn geweven Jacquard katoen
  • Warm en toch ventilerend
  • Het meest luxe wollen dekbed uit onze collectie