De voordelen van een wollen dekbed

Wol is gewoonweg geweldig! Natuurlijke producten zijn natuurlijk per definitie meesterwerken van de evolutie, en de wol zoals die gebruikt wordt om een dekbed te vullen is door de ateliers tot een nog beter vulmateriaal gemaakt dan zij al was.

Icoon Milieubescherming

Wol is duurzaam

Onze dekbedden zijn duurzaam vervaardigd, namelijk met een katoenen tijk en natuurlijk de vulling van wol. En, als u kiest voor onze biologische wollen dekbedden, krijgt u katoen van gecontroleerd biologische teelt en wol van biologische veeteelt.

Icoon reinigen

Wol is eenvoudig te reinigen

Wollen dekbedden zijn zeer gemakkelijk in het onderhoud. Tot de natuurlijke eigenschappen van wol behoren onder andere de antibacteriële werking en de zelfreinigende eigenschappen. Daarom is het dagelijks luchten en uithangen voldoende om altijd onder een fris dekbed te slapen.

Lees onze tips voor onderhoud van een wollen dekbed.

Icoon voor een goed gevoel

Wol is zacht en warm

Wollen dekbedden hebben een natuurlijke zachtheid en geven een aangename warmte. Natuurlijk zijn ze absoluut niet kriebelig: al zou de wol wat stug zijn, de fijn geweven tijk streelt uw huid zachtjes.

Icoon voor slaapcomfort

Wol biedt optimaal slaapcomfort

Slaap uitgerust onder een natuurlijk dekbed. De katoen en de wol zorgen ervoor dat u onder een ‘ademend’ dekbed ligt. Dit zorgt voor een droog slaapklimaat en biedt natuurlijke bescherming tegen contact- of inhalatie-allergenen.

Icoon voor duurzaamheid

Wol garandeert een lange levensduur

Aan een wollen dekbed kan niets breken of onherstelbaar verbuigen. Het wol past zich aan de belasting aan en zorgt er zo voor dat uw dekbed de oorspronkelijke structuur natuurlijke eigenschappen behoudt.