Het onderhoud van uw wollen dekbed

Lang plezier hebben van uw wollen dekbed? Wij hebben enkele tips voor u.

Luchten en drogen? Ja!

Wol is een zelfreinigend materiaal. De lanoline (wolvet) maakt wol vuilafstotend en antibacterieel. Dagelijks opschudden en regelmatig luchten volstaat dan ook voor een goed wollen dekbed.

Wollen dekbed hangt in de zon

De zon doet de lanoline in de wol verdrogen. Laat uw dekbed daarom niet te lang in de felle zon hangen

Uw wollen dekbed wassen: ja of nee?

De meeste wollen dekbedden zijn niet wasbaar. Raadpleeg daarom altijd de voorschriften op het label alvorens u actie onderneemt. Wanneer deze vermelden dat een dekbed niet gewassen mag worden, doet u dat dan ook vooral niet!

Bekijk de dekbedden in ons assortiment die wél wasbaar zijn.

Wasvoorschriften dekbedden

Chemisch reinigen? Ja!

Hebt u een wollen dekbed dat niet in de wasmachine kan, maar wilt u hem toch eens goed laten reinigen? Dan is professionele reiniging de beste optie. Per dekbed kunnen de voorschriften verschillen (kijkt u goed naar de voorschriften op het label), maar dit zal de specialist voor u in acht nemen.

Kloppen en zuigen? Nee!

Gebruik geen mattenklopper of stofzuiger om uw wollen dekbed op te schudden of van stof te ontdoen. Een te ruwe behandeling kan ervoor zorgen dat de tijk zijn dichtheid verliest waarna wol kan ontsnappen. Lichtjes afborstelen af en toe is dan ook voldoende!

Wollen hoofdkussens

De meeste wollen hoofdkussens hebben een ritssluiting. Wanneer het kussen aan stevigheid of volume verliest, kunt u dit verhelpen door verse wolbolletjes toe te voegen. Wollen kussens zijn meestal niet wasbaar. Omdat wol zelfreinigend is, is het ook niet nodig om het volledige hoofdkussen in de wasmachine te doen. U haalt de vulling er simpelweg uit, wast de katoenen tijk, en uw kussen zal weer helemaal fris zijn.

Persoonlijk advies

icoon van een telefoon

Bel onsMa. - Vr. 08:30 - 16:00071 569 00 40

Leiden op de kaart van nederland