Advies bij het kiezen van een wollen dekbed

Overweegt u de aanschaf van een wollen dekbed? Wij zijn dol op wol en zijn van mening dat dit ook voor u de juiste keuze is. Een wollen dekbed heeft diverse unieke eigenschappen die het een aantrekkelijke optie maken. Zo zorgt een wollen dekbed voor een aangenaam ‘lekker zwaar’ gevoel. Door de speciale eigenschappen van wol transpireert u minder snel en profiteert u van de natuurlijke anti-allergene werking van dit materiaal.

Via een eenvoudig 4-stappenplan begeleiden we u naar het perfecte dekbed dat bij uw wensen aansluit.

Schaap met een vraag

1. De juiste maat

Allereerst kunt u zich afvragen of u een eenpersoons- dan wel een tweepersoonsdekbed wenst.

Een voordeel van het eenpersoonsdekbed is dat u wat rustiger ligt dan onder een tweepersoonsdekbed. Ook kunt u in dat geval een dekbed kiezen in de warmteklasse van uw ‘eigen’ wens. Standaardformaten van de eenpersoonsdekbedden zijn 140X200 en 140X220. Op verzoek kunnen we vaak ook de Duitse maat 160X220 en soms ook 160X200 leveren.

De liefhebber van het tweepersoonsdekbed kiest voor de gezelligheid van het samen onder 1 dekbed liggen. Zeker als beide partners qua warmtebehoefte niet te zeer uit elkaar liggen is het tweepersoonsdekbed een goede optie. De standaardformaten van de tweepersoonsdekbedden zijn 200X200, 200X220, 240X200, 240X220 en 260X220. Op verzoek kunnen er vaak nog meer maten geleverd worden. Lees hier meer over dekbed maten.

2. De juiste warmteklasse

Heeft u het snel warm of juist snel koud? Door een dekbed te kiezen dat bij het seizoen past, zorgt u ervoor dat u de nacht behaaglijk doorkomt.

Het hoogzomer dekbed

Is het tijd om alleen onder het laken te liggen, maar vindt u dat toch iets te weinig? Dan biedt het hoogzomer dekbed uitkomst. Dit is het lichtste dekbed dat we hebben.

Het zomerdekbed

Het zomerdekbed is het ideale dekbed voor warme slaapkamers, of wanneer u weinig isolatie nodig hebt om toch behaaglijk te kunnen slapen.

Het Voor- Najaar dekbed

Het voor- najaar dekbed wordt vaak gekozen door mensen die het hele jaar onder een dekbed willen liggen. Het wordt dan ook wel ‘’All Year’’ dekbed genoemd. Maar ook als u een dekbed voor de koudere periode zoekt en uw huis goed geïsoleerd is of u het niet te snel koud heeft dan is dit dekbed voor u geschikt.

Het winterdekbed

Heeft u behoefte aan warmte? Kiest u dan voor het winterdekbed. Het winterdekbed houdt u heerlijk warm houden gedurende de koudere periode (en ook daarbuiten als u een echte koukleum bent).

Het 4-seizoenen dekbed

Wilt u in de zomer een licht dekbed, in het voor- en najaar een gemiddeld warm dekbed en in de winter een heerlijk warm dekbed? Overweegt u dan het
4-seizoenen dekbed. In de zomer gebruikt u het dunne dekbed, daarbuiten het dikkere deel, en in de winter koppelt u ze aan elkaar.

Lees hier verder om nog meer te weten te komen over dekbed warmteklassen.

3. Welke soort wol?

Ons assortiment biedt dekbedden die gevuld zijn met verschillende soorten wol. De ene wol is de andere niet, daarom de eigenschappen op een rijtje.

De Texelaar

De Texelaar, oftewel het ras dat oorspronkelijk van Texel komt maar inmiddels de hele wereld over is gegaan, kenmerkt zich door de kroezende wolvezels. Deze kroezing zorgt ervoor dat de wol volumineuzer wordt en dus beter isoleert.

Het Merino schaap

Het Merino schaap is het meest voorkomende schaap ter wereld en wordt over het algemeen gezien als de oorsprong van het schapenras. Oorspronkelijk komt het Merino schaap uit Spanje. Sinds het schaap naar Nieuw-Zeeland is gebracht is het daar toenemend populair geworden en inmiddels ook de meest voorkomende soort.

Kameelhaar

Kameelhaar wordt, anders dan wol, niet geschoren van de kameel, maar wordt verzameld als de kameel zijn haar verliest. Er zijn twee soorten kameelhaar, de wat hardere bovenlaag en de zachte onderlaag. De hardere bovenlaag wordt gebruikt voor wollen kleden. De zachtere onderlaag voor dekbedden en natuurlijk ook kleding.

Kasjmier

Kasjmier is de onderlaag van de vacht van de kasjmiergeit. Hoewel het er eerder als haar uitziet, wordt het toch tot de wol soort gerekend omdat de geit moet worden geschoren om het product te winnen. Dit scheren vindt in het voorjaar plaats. Kasjmier wordt veelvuldig gebruikt in de kledingindustrie omdat het heerlijk zacht is. Een dekbed gevuld met kasjmierwol is optimale luxe.

4. Gecontroleerd biologische productie

Het thema duurzaamheid mag zich al tientallen jaren verheugen op toenemende interesse binnen de samenleving. Wij ondersteunen zo veel als mogelijk producenten die hun collectie deels dan wel geheel op duurzame wijze tot stand laten komen. Dat betekent dat deze producten afkomstig zijn van gecontroleerde biologische landbouw en/of gecontroleerd biologische veeteelt.

Bekijkt u onze biologische dekbedden collectie.

In 4 stappen naar een wollen dekbed

Nuttige informatie voordat u een wollen dekbed aanschaft:

Persoonlijk advies

icoon van een telefoon

Bel onsMa. - Vr. 08:30 - 16:00071 569 00 40

Leiden op de kaart van nederland