Veelgestelde vragen

Kan wol branden?

Wol heeft van nature een hoog stikstofgehalte (21%). Hierdoor krijgt vuur niet genoeg zuurstof om te branden. Wol is dan ook de ideale vezel voor vlamwerend en brandvertragend beddengoed.

Ik ben astmatisch, is wol dan geschikt?

Wol is zeer geschikt voor mensen met ademhalingsproblemen. Schapenwol is ten eerste een slechte voedingsbodem voor huismijt en schimmels. Wol ventileert en reguleert namelijk zelf de vochtigheid en de temperatuur. Dankzij deze eigenschappen ontstaat een gezond klimaat.

Is er een keurmerk voor scheerwol?

Ja, het Woolmark-keurmerk is een garantie dat het product van zuiver scheerwol gemaakt is. De producten die het keurmerk dragen, worden regelmatig door een onafhankelijk instituut (The Woolmark Company) op verschillende kwaliteitsaspecten getest.

Is een wollen futon goed voor de slaap?

De wollen futon heeft net als de wollen dekbedden de eigenschap het klimaat in bed te reguleren. Doordat de futon vocht goed absorbeert en later weer goed aan de lucht afgeeft, blijft de omgeving stabiel. Dit bevordert een regelmatige hartslag en een rustige, gezonde slaap.

Kan ik een elektrische deken gebruiken?

U kunt een elektrische deken gebruiken als u in een bed wilt stappen dat voorverwarmd is. Dit is echter zelden nodig als u op een matras slaapt met een wollen onderdeken. Het kost dan praktisch geen tijd om uw lichaamswarmte over te brengen op de wollen futon.

Waarom een wollendekbed?

Wol heeft verschillende fijne eigenschappen waar de meeste mensen geen weet van hebben. Het is onder andere vochtregulerend, veerkrachtig, isolerend en duurzaam. Voor verdere info over de eigenschappen van wol kunt u hier terecht. 

Kan ik mijn wollendekbed wassen?

De meeste wollendekbedden zijn niet wasbaar. Indien dit wel het geval is, dan staat dit vermeld op het etiket van het dekbed en op onze site. 

Als uw dekbed wel wasbaar is, gebruik dan het liefst een wol programma op de wasmachine indien mogelijk. Een klein scheutje (geparfumeerde) schoonmaakazijn is eventueel ook mogelijk.
U kunt een wollendekbed in sommige gevallen laten reinigen door een specialist, door het bijvoorbeeld te laten stomen. Ook voor deze optie geldt, kijk wat aangegeven staat op het label!

Lees meer over het onderhoud
Bedenk, wol is zelfreinigend! Voor degene die toch graag zijn wollendekbed wilt wassen, hier vindt u de wasbare wollendekbedden collectie.

Is wol veerkrachtig?

Ja, wol is veerkrachtig door zijn structuur en volume. Door het regelmatig opschudden van het dekbed of kussen blijft deze eigenschap in werking.

Kriebelt een wollendekbed?

Nee, u zult wel bij het vasthouden van een wollendekbed voelen dat de inhoud anders is dan bij een donzen dekbed. Maar de wol zal niet door de tijk heen kunnen.

Is wol niet te warm in de zomermaanden?

Nee! Een licht wollen dekbed heeft de eigenschap om bij warme temperaturen warmte af te voeren, vocht op te nemen en lucht door te laten.
Bekijk hier onze collectie wollen zomerdekbedden.

Thuiswinkel Waarborg

Alle rechten voorbehouden © 2007 - 2017 Wollendekbed.nl ssl secure