De eigenschappen van wol

Het wollen dekbed mag zich reeds vele jaren in een grote populariteit verheugen. Kent u de 8 eigenschappen die achter het succes van wol schuilgaan?

1 Duurzaamheid
Schapenwol is een duurzaam product dat op een diervriendelijke wijze gewonnen wordt. Daarnaast, wol groeit bij het schaap elk jaar weer vanzelf aan. Het schaap is in feite een kleine ‘vezelfabriek’.

2 Isolatievermogen
De wolvezel heeft een spiraalvormige krul en kan daardoor veel lucht vasthouden. En lucht is een perfecte isolator! Wol heeft een biologisch geheugen zodat de wolvezel altijd in zijn originele vorm terugspringt. De vorm waarin de lucht zo goed vastgehouden wordt!

Gewassen wol

3 Veerkracht
De kroezing van de wolvezel is dusdanig dat de wolvezels zich in elkaar vlechten en een veerkrachtige, isolerende beschermingslaag vormen.

4 Vochtopname
Wol heeft een hoog absorptievermogen. Wol neemt vocht gemakkelijk op en laat het ook weer snel verdampen. U slaapt droog en heel comfortabel!

5 Zelfreinigend vermogen
Wol is zelfreinigend door de lanoline die het bevat, het bacteriewerende en vuilafstotende natuurlijke wolvet. Wol ventileert optimaal en reguleert de temperatuur en de hoeveelheid vocht. Hierdoor is het geen aantrekkelijke omgeving voor de huismijt.

6 Brandvertragende eigenschappen
Bij brand is wol een relatief veilig materiaal. Het hoge stikstofgehalte, het hoge vochtgehalte en de hoge ontbrandingstemperatuur zijn brandvertragende aspecten.

7 Lange levensduur, lage milieubelasting
Wol heeft een zeer lange levensduur met behoud van al haar goede eigenschappen en is 100% te recyclen. Het milieu ondervindt zeer weinig hinder van wol-recycling.

8 Milieuvriendelijk
Wol is een heel milieuvriendelijk product. Wollen producten worden vervaardigd via duurzame productieprocessen die geringe invloed hebben op het milieu.