Uw aankoop retourneren

Als u niet 100% tevreden bent met uw dekbed, kunt binnen 30 dagen vanaf het moment van ontvangst van de aankoop afzien. U ontvangt het aankoopbedrag 100% terug, of u kunt uw keuze ruilen tegen een ander product (eventueel met bijbetaling aan ons dan wel gedeeltelijke terugbetaling door ons).

Voor hoofdkussens en overige producten geldt 14 dagen bedenktijd. Na aanmelding van uw retour heeft u nog 14 dagen om de producten daadwerkelijk terug te sturen. Op maat gemaakte (speciaal voor de klant gemaakte) producten zijn wettelijk uitgesloten van het herroepingsrecht.

Retourkosten zijn voor de klant. We snappen dat betalen voor retouren niet populair is, maar deze stap verkleint de ecologische voetafdruk van online winkelen. Elke retour verhoogt CO2-uitstoot en noodzaakt productontmanteling. Samen beperken we dit voor een groenere wereld. Als tegenprestatie investeren we in persoonlijk advies om de juiste keuzes te vergemakkelijken.

Het door u geretourneerde artikel moet indien redelijkerwijs mogelijk in de originele, onbeschadigde verpakking zitten, compleet zijn en onbeschadigd zijn. Wij vragen u de producten terug te sturen in een dichte doos (niet alleen de verpakking van het product zelf).

U ontvangt binnen 14 dagen nadat u aangegeven heeft het product te retourneren het aankoopbedrag 100% retour.

Als u niet tevreden bent met uw product kunt u op verschillende wijzen contact met ons opnemen. Via e-mail of telefonisch is het meest eenvoudig.

Klant is tevreden over retourprocedure

Procedure bij retourneren

1. U laat ons weten dat u de aankoop wilt retourneren. Dat kan op de volgende manier:

2. Verpak de bestelling samen met notitie van naam en bestelnummer in de originele verpakking en doos.

3. Retourneer de bestelling (met postbedrijf naar keuze) aan:

Wollendekbed.nl / Elegant Woningtextiel
Langegracht 59
2312 NW Leiden

3. Na ontvangst zullen wij het aankoopbedrag terugstorten op de door u gebruikte betaalrekening.

Retouradres

Wollendekbed.nl / Elegant Woningtextiel
Langegracht 59
2312 NW Leiden

Klanten helpen bij onjuiste aankoop

Volledige omschrijving

“U heeft het recht om binnen een termijn van 30 dagen (bij dekbedden) of 14 dagen (bij hoofdkussens en overige producten) zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14/30 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht

Retourformulier in PDF formaat

Retourformulier in Word formaat

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.”

 

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddels als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.”

Goede service door oplettendheid

Persoonlijk advies

icoon van een telefoon

Bel onsMa. - Vr. 08:30 - 16:00071 569 00 40

Leiden op de kaart van nederland