Hoofdkussen advies

Slapen in de juiste lichaamshouding betekent genieten van een gezonde, ontspannen nachtrust. Het hoofdkussen speelt hierbij een belangrijke rol. Een goede ondersteuning ontlast uw spieren en zorgt voor extra slaapcomfort. De belangrijkste taak van uw hoofdkussen: het dient ervoor te zorgen dat de bovenste nekwervels en uw hoofd in een rechte lijn liggen.

Waarom kiezen voor een wollen kussen?

Wol heeft enkele natuurlijke eigenschappen die het tot een fijne vulling maken voor hoofdkussens:

  • Wol is veerkrachtig en biedt ondersteuning. Wolvezels springen altijd in de originele vorm terug waardoor het kussen zijn veerkracht behoudt en de juiste ondersteuning blijft bieden.
  • Wol heeft een hoog absorptievermogen. Vocht wordt gemakkelijk opgenomen en ook snel weer afgegeven aan de omgeving. U slaapt dus altijd droog!
  • Wol is zelfreinigend door de lanoline die het bevat. Dit bacteriewerende en vuilafstotende wolvet houdt uw hoofdkussen schoon en fris.
  • Wol heeft een zeer lange levensduur met behoud van al haar goede eigenschappen en is 100% te recyclen. Het milieu ondervindt zeer weinig hinder van wol-recycling.

Keuzemogelijkheden bij een wollen kussen

Wollen kussens worden gevuld met wolbolletjes. Soms is het biologische wol, de afkomst kan verschillen (Texel, Frankrijk), maar de eigenschappen van de vulling zijn identiek. Waar u wel een keuze in hebt, is het soort tijk en de optie van een neksteun.

U kunt kiezen voor een standaard geweven Perkal tijk of voor de soepelere satijnweving. Daarnaast hebt u de keuze tussen een ongewatteerde of een gewatteerde tijk. Gewatteerde tijken bestaan uit twee dunnen laagjes katoen met daartussen een laagje wol (Texeler en Weidewol) of katoen (Hefel). Tot slot biedt Texeler hun Selene hoofdkussens aan met een neksteun van koudschuim.

Onderhoud van uw wollen kussen

Wol krimpt door temperatuurverschillen en door wrijving. Doe uw wollen kussen daarom niet in de wasmachine. Wél is het mogelijk om de wol uit de hoes te verwijderen en de katoenen tijk uit te wassen. Mocht u toch ook de wol willen reinigen, dan is chemische reiniging door een specialist altijd mogelijk.

Wollen kussen bijvullen

Bij de meeste wollen hoofdkussens kunt u zelf het vulgewicht bepalen. De tijken zijn voorzien van een ritssluiting waardoor u naar wens wol kunt toevoegen dan wel verwijderen. U bepaalt zodoende zelf de hoogte en de stevigheid van het hoofdkussen. Wanneer het kussen na intensief gebruik toch aan stevigheid inboet, verhelpt u dit gemakkelijk door nieuwe wolbolletjes toe te voegen. Mensen die voornamelijk op hun buik slapen, halen meestal wat wol uit het kussen. De meeste wollen kussens zijn namelijk te hoog om comfortabel te zijn voor een buikslaper.

Collectie

Bekijk hier onze gehele hoofdkussen collectie. Ook vindt u hier onze biologische wolbolletjes om uw kussen mee bij te vullen.

Persoonlijk advies

icoon van een telefoon

Bel onsMa. - Vr. 08:30 - 16:00071 569 00 40

Leiden op de kaart van nederland