Kies de juiste warmteklasse

De vier Seizoenen

Is uw slaapkamer het hele jaar door min of meer op een constante temperatuur? Dan heeft u aan één dekbed genoeg. Is er een sterke wisseling in temperatuur gedurende de jaargetijden? Dan kunt u beter een warm dekbed kiezen voor het koele gedeelte van het jaar en een licht dekbed voor de warmere periode.

Ook kunt u natuurlijk een 4-seizoenen dekbed overwegen. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit een licht dekbed voor de warme periode, een zwaarder dekbed voor de periode voor en na de zomer, en aan elkaar gekoppeld helpen ze u warm de winter door.

De meeste slaapkamers in Nederland hebben een gematigde temperatuur. Dat wil zeggen zo’n 17 à 18 graden Celsius in de winter. Een voor- najaar dekbed (ook bekend als het All Year dekbed) kan hier prima dienst doen.

Texeler Multikeus

U kunt ook het Texeler MultiKeus dekbed overwegen. Het MultiKeus dekbed biedt de mogelijkheid om dekbedden uit verschillende warmteklassen aan elkaar te koppelen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een hoogzomer dekbed aan een winterdekbed vast te maken. Of een zomerdekbed aan een Voor- Najaar dekbed. En voor de echt koude slapers is het zelfs mogelijk om twee winterdekbedden met elkaar te verbinden. Flexibiliteit in isolatievermogen dus! (In tegenstelling trouwens tot het 4-seizoenen dekbed waar altijd een licht dekbed gekoppeld wordt aan een zwaarder dekbed.)

In 4 stappen naar een wollen dekbed

Nuttige informatie voordat u een wollen dekbed aanschaft:

Persoonlijk advies

icoon van een telefoon

Bel onsMa. - Vr. 08:30 - 16:00071 569 00 40

Leiden op de kaart van nederland