Kleiner wollen dekbed

Wilhelm Heller senior zou zeker trots zijn op de bijna 130-jarige geschiedenis van het bedrijf dat hij ooit oprichtte in 1890.
Sebexen is gelegen in het landelijke zuiden van Niedersachsen. Dit is een regio waar van oudsher kleinschalige productie van natuurlijke en duurzame producten plaatsvindt. De tijken van Kleiner’s dekbedden worden dan ook vervaardigd van gecertificeerde biologische katoen. Om u warm te houden wordt uiteraard van natuurlijke vulmaterialen gebruik gemaakt die niet aan chemische reiniging zijn blootgesteld.
Verantwoording voor mens en omgeving, gekoppeld aan een moderne werkwijze; zo kunnen we het atelier op dit moment het beste omschrijven. Geniet u van een goede nachtrust die bijdraagt aan uw bewuste levensstijl. Lees meer over het atelier van Kleiner.

Hoe Kleiner groot werd

De basis van Kleiner Naturbettwaren werd gelegd door Wilhelm Heller Senior in 1890. In het jaar 1950 treed zijn kleindochter Lisa aan in het bedrijf. Aangezien haar man Kleiner (Günther) heet en zij de naam van haar man aanneemt, gaat het bedrijf sindsdien onder de naam Kleiner Naturbettwaren verder. Sinds 1953 worden er bij Kleiner niet alleen garen geproduceerd, maar worden er ook dekbedden en kussens vervaardigd.

Luchtfoto van het atelier van Kleiner in Sebexen

Het atelier van Kleiner vanuit de lucht gefotografeerd

Naast de liefde voor natuurlijke producten is het contact met leveranciers uit de regio ook belangrijk voor Kleiner. Om deze reden wordt er gewerkt met scheerwol van nabijgelegen schapenhouderijen (met uitzondering van de lamswollen dekbedden, welke gevuld zijn met Franse lamswol). Sinds 1985 worden de dekbedden niet meer uitsluitend gevuld met wol. Steeds vaker worden ook materialen als kapok en turf(!) gebruikt. Vanaf 1990 worden de tijken uitsluitend vervaardigd van katoen dat op milieuvriendelijke wijze verbouwd en verwerkt wordt.

Over de collectie

We hebben 3 dekbedtypen van Kleiner in ons assortiment. En het zal u niet verbazen dat het wollen dekbedden betreft. Kijkt u mee om welke producten het gaat.

Drie fases in het productieproces van een Kleiner dekbed

De vulling van een Kleiner Camel dekbed wordt zorgvuldig verdeeld. Vervolgens wordt de tijk met de hand afgestikt.

Kleiner Merino

Het Merino dekbed is gevuld met hoogwaardige merinowol, afkomstig van merino-schapen die in de regio worden grootgebracht. Deze schapen worden zorgvuldig geselecteerd door fokkers die zich inzetten voor een biologische werkwijze. De vulling van het dekbed is omhuld door een Perkal tijk, gemaakt van 100% biologisch katoen.

Het Merino dekbed profiteert van de natuurlijke eigenschappen van merinowol, zoals het zelfreinigend vermogen, uitstekende warmteregulering en het vermogen om goed te ventileren. Deze eigenschappen maken het Merino dekbed een goede keuze voor een optimale slaapervaring.

 • warm, en toch goed ventilerend
 • zelfreinigend vermogen
 • regionale leveranciers van de scheerwol
 • biologische katoen

Kleiner Merinolam

Het merinolam dekbed is een heerlijk zacht dekbed. De lamswol wordt gewonnen van Franse merinolammeren. Het dekbed biedt alle nachtelijke uitdagingen krachtig het hoofd. U blijft heerlijk warm zonder het te warm te krijgen, dus ook zonder te zeer te transpireren.

 • zacht en soepel
 • uitstekende temperatuur- en vochtregulering
 • Franse lamswol
 • biologische katoen

Kleiner Kamel

Het Kleiner Kamel dekbed is een lichtgewicht dekbed dat heerlijk soepel aanvoelt. Het is gevuld met hoogwaardig kameelhaar dat afkomstig is van jonge kamelen en zorgvuldig wordt gewonnen (gekamd) in het voorjaar.

Voor de tijk van het dekbed is gekozen voor een satijngeweven katoenen stof die op een natuurlijke wijze is geproduceerd en verwerkt, met aandacht voor ecologische principes.

Het resultaat is een dekbed dat niet alleen comfortabel is, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk.

 • licht en toch lekker warm
 • een zachte, soepel vallende tijk
 • biologische katoen
 • goed ventilerend
 • uitstekende temperatuurregulering
 • goede vochtregulering