Banner van Kleiner

Kleiner wollen dekbed

Wilhelm Heller senior zou zeker trots zijn op de bijna 130-jarige geschiedenis van het bedrijf dat hij ooit oprichtte in 1890.

Sebexen is gelegen in het landelijke zuiden van Niedersachsen. Dit is een regio waar van oudsher kleinschalige productie van natuurlijke en duurzame producten plaatsvindt. De tijken van Kleiner’s dekbedden worden dan ook vervaardigd van gecertificeerde biologische katoen. Om u warm te houden wordt uiteraard van natuurlijke vulmaterialen gebruik gemaakt die niet aan chemische reiniging zijn blootgesteld.

Verantwoording voor mens en omgeving, gekoppeld aan een moderne werkwijze; zo kunnen we het atelier op dit moment het beste omschrijven. Lees meer over het atelier van Kleiner.

Hoe Kleiner groot werd

De basis van Kleiner Naturbettwaren werd gelegd door Wilhelm Heller Senior in 1890. In het jaar 1950 treed zijn kleindochter Lisa aan in het bedrijf. Aangezien haar man Kleiner (Günther) heet en zij de naam van haar man aanneemt, gaat het bedrijf sindsdien onder de naam Kleiner Naturbettwaren verder. Sinds 1953 worden er bij Kleiner niet alleen garen geproduceerd, maar worden er ook dekbedden en kussens vervaardigd.

Luchtfoto van het atelier van Kleiner in Sebexen

Het atelier van Kleiner vanuit de lucht gefotografeerd.

Naast de liefde voor natuurlijke producten is het contact met leveranciers uit de regio ook belangrijk voor Kleiner. Om deze reden wordt er gewerkt met scheerwol van nabijgelegen schapenhouderijen (met uitzondering van de lamswollen dekbedden, welke gevuld zijn met Franse lamswol). Sinds 1985 worden de dekbedden niet meer uitsluitend gevuld met wol. Steeds vaker worden ook materialen als kapok en turf(!) gebruikt. Vanaf 1990 worden de tijken uitsluitend vervaardigd van katoen dat op milieuvriendelijke wijze verbouwd en verwerkt wordt.

Over de collectie

We hebben 3 dekbedtypen van Kleiner in ons assortiment. En het zal u niet verbazen dat het wollen dekbedden betreft. Kijkt u mee om welke producten het gaat.

Drie fases in het productieproces van een Kleiner dekbed

De vulling van een Kleiner Camel dekbed wordt zorgvuldig verdeeld. Vervolgens wordt de tijk met de hand afgestikt.

Kleiner Merino

Het merino dekbed is gevuld met merinowol van in de regio grootgebrachte merino-schapen. Uiteraard van gecertificeerde fokkers die biologisch te werk gaan. De vulling wordt gevat in een Perkal tijk, 100% biologische katoen, ook weer gecertificeerd. De natuurlijke eigenschappen van merinowol zijn het zelfreinigend vermogen, de uitstekende warmteregulering en het ventilerend vermogen. Het merino dekbed is dan ook een aanbevelenswaardig dekbed.

 • warm, en toch goed ventilerend
 • zelfreinigend vermogen
 • regionale leveranciers van de scheerwol
 • biologische katoen

Kleiner Merinolam

Het merinolam dekbed is een heerlijk zacht dekbed. De lamswol wordt gewonnen van Franse merinolammeren. Het merinolam dekbed biedt alle nachtelijke uitdagingen krachtig het hoofd. U blijft heerlijk warm zonder het te warm te krijgen, dus ook zonder te zeer te transpireren.

 • zacht en soepel
 • uitstekende temperatuur- en vochtregulering
 • Franse lamswol
 • biologische katoen

Kleiner Kamel

Het Kleiner Kamel dekbed is een licht en heerlijk soepel vallend dekbed. Voor de vulling wordt gebruik gemaakt van kameelhaar dat in het voorjaar uit de vacht van jonge kamelen wordt gekamd. De satijngeweven katoenen tijk is natuurlijk ook weer gemaakt van ecologisch aangebouwde en verwerkte katoen.

 • licht en toch lekker warm
 • een zachte, soepel vallende tijk
 • biologische katoen
 • goed ventilerend
 • uitstekende temperatuurregulering
 • goede vochtregulering